Zweeds leren online – Vind de perfecte opleiding

Wil je Zweeds leren online met een taalcursus die je van thuis uit lan volgen?
 
De zangerige Zweedse taal behoort tot het clubje van de Germaanse talen en heeft zo toch wel het één en ander gemeenschappelijk met het Nederlands.
 
Zweeds leren is zo weer net iets gemakkelijker dan je zou verwachten. Bovendien is Zweeds de taal die het meest gesproken word in Scandinavië.
 
Dompel je onder in de Zweedse taal en leer in no-time je plan trekken dankzij een zelfstudie Zweeds.
 
Start je van nul of heb je de basis van de Zweedse taal al onder de knie?
 
Het maakt niet uit. Kies voor een cursus Zweeds voor beginners of stap onmiddellijk in een cursus Zweeds voor gevorderden.
 
Het is niet nodig om enige voorkennis te hebben van de Zweedse taal, je start gewoon in het niveau dat voor jou past.

 

Zweeds voor beginners

Als je je aan de Zweedse taal wil wagen, dan kies je best in eerste instantie voor een taalcursus Zweeds voor beginners.
 
Met deze opleiding krijg je een basiskennis van de Zweedse taal. Met die kennis an je makkelijk een reisje plannen naar Zweden en weten dat je jezelf uit de slag kan trekken.
 
Je leert de taal lezen, schrijven, spreken en begrijpen. In normale en dagdagelijkse situaties zal jij makkelijk een conversatie met iemand kunnen aangaan en begrijpen wat die persoon antwoordt.
 

Zweeds voor gevorderden

De cursus Zweeds voor gevorderden gaat een stuk verder dan de beginners opleiding.
 
Heb je al een basiskennis Zweeds of heb je de taal al eerder gesproken? Dan kan je eventueel instappen in de gevorderden cursus. Tijdens deze online Zweedse cursus ga je dieper in op de grammatica en breid je jouw woordenschat verder uit.
 

Wat kan je verwachten van een online cursus Zweeds

Uiteraard leer je veel gebruikte Zweedse woorden zodat jij onmiddellijk je plan kan trekken bij je volgende reis naar Zweden.
 
Ook grammatica is essentieel om juiste zinnen te kunnen vormen.
 
Met een online cursus Zweeds krijg je een goede basis en bouw je hierop verder tot het niveau dat je zelf wil bereiken.
 
Ga je online Zweeds keren? Dan mag je ervan uit gaan dat je aan het eind van deze cursus de volgende zaken kunt:
  • Leer foutloos Zweeds spreken en schrijven
  • Lees Zweedse tekst en begrijp wat de tekst betekent
  • Leer jezelf behelpen in dagdagelijkse situaties
  • Jezelf voorstellen
  • De weg vragen
  • Een maaltijd bestellen in een restaurant
  • Een hotelkamer boeken en bespreken
  • Vragen stellen
  • Op reis gaan naar Zweden
  • Zelfzeker communiceren met een Zweeds correspondent

Is Zweeds leren moeilijk?

De Zweedse taal behoort tot de familie der Germaanse talen. Het is dus zeker niet één van de moeilijkste talen om te leren.
 
Als je dus al een beetje voeling hebt met Duits en Nederlands, dan is Zweeds best haalbaar om te leren. Je kunt relatief snel veel leren in het Zweeds.
 
Bovendien zijn de meeste online cursussen die je kunt volgen, opgebouwd met een vernuftig systeem waarbij het leren van de Zweedse taal makkelijker gemaakt wordt.

Online cursus Zweeds studieduur

Leer in enkele maanden Zweeds met een zelfstudie cursus Zweeds. De studieduur is afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.
 
Ga je voor elke weekavond een uurtje leren, of spreid je de lessen liever door bijvoorbeeld één uurtje per week te studeren? Alles kan. Reken voor een combinatie van de cursus Zweeds voor beginners en Zweeds voor gevorderden ongeveer een vijftiental maanden.
 
Over een cursus Zweeds voor beginners of Zweeds voor gevorderden wordt meestal een negental maanden tot een klein jaar geteld. Maar alles hangt af van je eigen inzet.

Zelfstudie Zweeds: de voordelen

Het grote voordeel van een online cursus Zweeds is dat je zelf bepaalt wanneer je start en hoeveel tijd je eraan spendeert.
 
Heb je het niet meteen beet?
 
Geen probleem, je kan de lessen zo vaak herhalen als je zelf nodig acht. Je werkt dus lekker op je eigen tempo.
 
Je studeert gewoon vanuit je luie zetel! Of van eender waar jij het aangenaam vindt. Zo zijn er geen vervelende verplaatsingen naar een school of opleidingscentrum nodig.
 
Je studeert dus waar en wanneer jij wil. En je kiest ook nog eens zelf hoelang je ermee bezig bent. Zweeds leren is zo goed toegankelijk voor iedereen.

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.