Wat zijn de makkelijkste talen om te leren?

Veel talen leren, is een leuk doel in je leven. Je haalt er namelijk behoorlijk wat voordelen uit voor jezelf. Maar, als je graag veel verschillende talen wil leren, heb je er baat bij om niet meteen met de allermoeilijkste talen te beginnen. Daarom bekijk je beter eerst even de mogelijkheden, zoals: wat zijn de beste talen om te leren?

Engels staat met een ruime voorsprong op 1. Dat heeft in principe weinig te maken met het feit dat het een makkelijke taal is om te leren. Het komt eerder doordat we erg veel in aanraking komen met deze taal.

We kijken Engelse films en we luisteren naar Engelse muziek. Het duurt dan ook niet lang voordat we de taal vanzelf beginnen op te pikken.

Wie ervoor kiest om Engels te leren, heeft eigenlijk al een voorsprong, ant je bent al vaak blootgesteld aan de taal.

2. Duits

De Duitse taal heeft erg veel overeenkomsten met Nederlands.

Als Nederlands je moedertaal is, zou Duits best makkelijk moeten zijn om te leren. Veel van de woorden lijken erg op elkaar. Je kunt haast Nederlands spreken en begrepen worden door een Duitser.

Als je snel en makkelijk een nieuwe taal aan je palmares wil toevoegen, dan is Duits daar een goede kanshebber voor.

Er zijn dan ook voldoende redenen om Duits te leren. De taal brengt veel voordelen met zich mee.

3. Frans

Zeker voor Belgen, is Frans een eenvoudige taal om te leren. De meesten onder ons hebben tijdens onze jeugdjaren alvast een heleboel Franse lessen gekregen op school.

Het feit dat de helft van je eigen land zich uitdrukt in het Frans, is natuurlijk mooi meegenomen. We hoeven dan ook niet te ver te rijden om de taal te oefenen.

Frans heeft bovendien erg veel woorden gemeen met het Engels, wat de leercurve meteen wat minder steil maakt.

4. Spaans

Spaans is een makkelijke taal om te leren. Veel Spaanse woorden hebben een overeenkomst met onze eigen taal, maar ook met het Engels en het Frans. 

De Spaanse taal heeft trouwens het kleinste aantal onregelmatigheden van alle talen. Je hoeft je dus niet té veel zorgen te maken over ‘uitzonderingen op de regel’, zoals we dat in het Nederlands vrij regelmatig hebben.

Er zijn dan ook meer dan genoeg redenen om voor Spaans te kiezen.

5. Italiaans

Italiaans klinkt al gauw bekend in de oren. Ook hier bevat de woordenschat veel woorden die lijken op onze woorden. Italiaans heeft weinig spellingsregels en je kunt er dus weinig verkeerd mee doen.

De taal wordt ook meteen makkelijker om te leren omdat ze gewoonweg zo mooi is. Dat motiveert meteen ook al een beetje!

6. Afrikaans

Afrikaans had zeker hoger in dit lijstje kunnen staan, want de taal klinkt zo bekend in de oren. Het is bijna Nederlands. Afrikaans staat pas op de zesde plaats omdat het niet meteen een taal is die vaak gekozen wordt om te studeren.

Afrikaans is bijzonder makkelijk om te leren omdat er geen vervoegingen worden gebruikt. Er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen mannelijke en vrouwelijke items. Is ech ni moeilijk ni!

Wat vind jij de makkelijkste talen om te leren?

Heb je uit deze lijst een taal kunnen kiezen die je gaat leren? Het kan zeker geen kwaad om voor één van de makkelijke talen te kiezen. Zo heb je de taal sneller onder de knie en dat geeft je alvast wat meer zelfvertrouwen om aan de volgende taal te beginnen!

Je kunt natuurlijk ook altijd een hack toepassen om een taal nog sneller te leren.

We wensen je alvast veel succes met je studies!

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.