Waarom een Photoshop opleiding volgen? 5 goede redenen

Als fotograaf is een Photoshop opleiding altijd een goed idee. Door gebruik te maken van slimme tools, filters en effecten worden jouw foto’s nog levendiger en voelen ze nog realistischer aan. Ook grafisch ontwerpers halen veel voordeel uit een goede kennis van deze power tool.
 
Vraag je je af: waarom een Photoshop opleiding volgen? Stel je je vragen over het nut van de opleiding en weet je niet zeker of je er veel voordelen uit zal halen? Lees dan zeker deze voordelen van een goede Photoshop kennis!
Adobe Photoshop is een ware power tool. Je kunt er dan ook ontelbaar veel verschillende dingen mee doen, te veel om hier kort op te lijsten.
 
Zowel voor fotografen als voor grafisch ontwerpers is Photoshop de ideale software om alle grafische dromen waar te maken. Je kunt er foto’s realistisch mee bewerken, maar je kunt de tool ook gebruiken om afbeeldingen te ensceneren en er bijzondere effecten mee te creëren.

Fotobewerking

Binnen de standaard fotobewerking kan je duizenden dingen doen met Photoshop. Dit lijstje is eindeloos, maar we geven je toch al graag een idee:
 
  • Belichting aanpassen en verbeteren
  • Kleuren helderder maken of net desatureren
  • Foto’s in verschillende vormen van sepia en zwart-wit omzetten
  • Oneffenheden wegwerken

Foto manipulatie

Naast de realistische fotobewerking kan je met Photoshop nog een heel stuk verder gaan. Zo kan je 2 afbeeldingen met elkaar combineren om een surrealistisch beeld te creëren.
 
Plak de afbeelding van een vriend op de Eifeltoren of plant je schoonmoeder in de woestijn. Werkelijk alles is mogelijk, met de juiste skills.
 
  • Gebruik van kleuren en texturen
  • Combineren van verschillende foto’s
  • Knippen, plakken, dupliceren
  • Gebruik van maskers voor bijzondere effecten
  • Speciale filters en tools
  • Breng effecten aan op de hele afbeelding of alleen op een bepaald stuk

 

Zoals we al zeiden: deze lijst kan onmogelijk ooit compleet zijn. Net wanneer je denkt dat je alles weet over Photoshop, ontdek je nog een nieuwe tool die weer heel wat grenzen verlegt.
 
Wat je exact kunt doen met deze vernuftige software ontdek je natuurlijk tijdens de eigenlijke Photoshop cursus zelf!

Interessante redenen om een Photoshop opleiding te volgen

Photoshop is bijzonder geschikt voor fotografen die hun afbeeldingen willen optimaliseren. Veel fotografen kiezen automatisch voor Lightroom als bewerkingstool, maar Photoshop biedt heel wat meer mogelijkheden voor fotografen die eens helemaal iets anders willen proberen.
 
Ook grafisch ontwerpers hebben veel baat bij deze opleiding. Denk maar aan het manipuleren van een foto voor een campagne of aan het aanpassen van tinten naargelang de merkkleuren van jouw klant.

Breng je foto's tot leven

Ongeacht of je een professionele fotograaf of een hobby fotograaf bent, soms maak je een foto die net niet zo levendig is als je zou hopen. Soms zijn de kleuren wat vlak en kan je foto wel wat extra saturatie gebruiken.
 
Met enkele kleine handelingen in Photoshop maak je van een doffe of levensloze foto al snel een kleurrijke en realistisch afgewerkt beeld.

Verbeter je camera instellingen na het maken van de foto

Heb je tijdens het maken van je foto’s één van de instellingen niet 100% correct ingesteld? Dat gebeurt bij iedereen wel eens. Soms wordt het licht feller of trekt er net een wolk voorbij de zon.
 
Photoshop geeft je de mogelijkheid om je belichting te verbeteren, maar er zijn ook een heleboel andere mogelijkheden.

Altijd een goede belichting

Het is niet altijd evident om over je complete foto de juiste belichting te realiseren, zeker niet in een single shot.
 
Photoshop geeft je de mogelijkheid om de belichting van 2 foto’s met elkaar te combineren of om de belichting in een single shot te optimaliseren in bepaalde delen van de foto.

Creëer beelden vanuit een blanco canvas

Behalve het bewerken van afbeeldingen, kan je met Photoshop net zo goed starten met een blanco canvas. Daarin kan je an de slag met vormen, texturen, lettertypes, kleuren, maskers, … en nog veel meer.
 
Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken met Photoshop.

Laat je fantasie de vrije loop

Photoshop heeft de tools en de power om jouw creatieve uitlatingen reëel te maken. Heb je een idee voor een visual of wil je graag een bijzondere look realiseren?
 
Photoshop is uitgerust met de beste tools op de markt om jouw creativiteit om te zetten in een effectief beeld.

Eindeloze opties met photoshop

Waar Lightroom beperkt is tot het retoucheren van afbeeldingen, is Photoshop voorzien van honderden tools en filters. De eindeloze combinatiemogelijkheden in deze software zorgen er voor dat een opsomming van de verschillende mogelijkheden gewoonweg onmogelijk is.
 
Er is weinig wat je niet kunt doen met Photoshop!

Twijfel niet langer en geniet van de voordelen van kennis!

Wanneer je twijfelt over het volgen van een opleiding Photoshop, hoef je daar eigenlijk niet te lang over na te denken. Het leren van een nieuwe skill komt je altijd ten goede.
 
Ook wanneer je geen fotograaf of graficus bent, kan je de foto’s die je met je smartphone maakt omtoveren in ware pareltjes.
 

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.