Waarom Duits leren? 7 goede redenen

Overweeg je om een nieuwe taal te leren en heb je jouw pijlen op de Duitse taal gericht? Misschien ben je nog niet helemaal overtuigd van je keuze. Je vraagt jezelf af: Waarom Duits leren? 

We geven je alvast enkele steengoede redenen om je beter in te spannen tijdens die Duitse cursus!

Duitsland is één van de grootste landen in Europa. Het telt dan ook behoorlijk wat inwoners. Duitsland heeft binnen Europa een bijzonder grote reikwijdte op zowat ieder mogelijk vlak.

Duits is trouwens de meest gesproken taal binnen de Europese Unie.

Voor België en Nederland is het alvast een belangrijke handelspartner.

2. Ruime arbeidsmogelijkheden

Doordat Duitsland zo groot en dicht bevolkt is, zijn er ook behoorlijk wat bedrijven die op zoek zijn naar werknemers.

Is de Belgische of Nederlandse job pool je wat te klein? In Duitsland vind je moderne en innovatieve bedrijven met toekomstvisie. De Duitse markt biedt dan ook heel wat arbeidsmogelijkheden, zeker wanneer je de Duitse taal onder de knie hebt.

3. Studeren in Duitsland?

Duitsland telt een aantal grote en prestigieuze universiteiten en scholen waar je als student je vleugels kan uitstrekken. 

Het land is dan ook erg populair onder studenten, want wie wil er niet in Berlijn gaan wonen en studeren?

De meeste Duitse universiteiten zijn bovendien best gemotiveerd om buitenlandse studenten aan te trekken met een studiebeurs.

4. Relatief makkelijk om te leren

De meningen zijn, zoals altijd, verdeeld. 

Maar, in principe is het niet erg moeilijk om Duits te leren. De taal is namelijk nauw verwant met Nederlands. Heel veel woorden lijken hard op onze woorden en ook de uitspraak is erg gelijkend.

De enige moeilijkheid die de meeste studenten weer doet terugkeren naar de vraag: Waarom Duits leren? zijn de verschillende naamvallen die we in het Nederlands niet gebruiken.

Duits staat wel op de lijst met makkelijkste talen om te leren.
 

5. Duitsland is een vooruitstrevend land

Duitsland is één van de meest innovatieve landen ter wereld.

Deze reden brengt ons enigszins terug naar de eerste redenen, want een innovatief land als Duitsland, dat nodigt uit om er te gaan werken, studeren of wonen!

Duitsland investeert in de toekomst en dat merk je aan alles. Ze voeren interessante wetenschappelijk onderzoeken uit en ontdekken geregeld nieuwe dingen. 

Daarnaast is hun infrastructuur duidelijk beter dan die van België. De wegen, de spoorwegen, het internet netwerk en al de rest 🙂

6. Leuke en hippe hoofdstad

Jonge werknemers en studenten die naar Duitsland trekken om er te studeren of werken, kiezen massaal voor het hippe Berlijn.

De hoofdstad van Duitsland is bijzonder populair en het is dan ook een erg interessante plek om te wonen.

Je kunt natuurlijk het best genieten van die leuke stad als je de taal min of meer machtig bent. Je kunt er dus best meteen aan beginnen!

7. Duits leren is goed voor je hersenen

En dat geldt niet alleen voor Duits.

Onderzoek wijst uit dat het leren van een nieuwe taal je heel wat voordelen biedt. Je wordt er creatiever van en je traint er je geheugen mee. In Canada ontdekte men zelfs dat meertalige mensen gemiddeld 4 jaar later dementie krijgen.

En dat zijn nog maar enkele van de voordelen die je hersenen ondervinden bij het leren van een nieuwe taal!

Je doet je hersenen er dus een groot plezier mee!

Duits is één van de beste talen om te leren

Duits leren, biedt veel voordelen. Het is dan ook niet voor niets één van de beste talen om te leren.

Heb je de knoop door gehakt en besloten om die hindernis te tackelen? Kies dan zeker voor een online opleiding Duits. Die kan je van thuis uit volgen, op je eigen tempo!

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.