Waarom Chinees leren? 9 overtuigende redenen

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Chinees leren is een niet te onderschatten uitdaging. Dat maakt het net zo speciaal! Behalve het feit dat je jezelf behoorlijk uitdaagt met een moeilijke taal als deze, zijn er nog wel enkele redenen om te kiezen voor deze taal: waarom Chinees leren? Je ontdekt het hier!

Chinees is de meest gesproken taal op aarde. Dat zou je misschien niet meteen verwachten, maar toch is het zo. 

Dat komt natuurlijk omdat er zo extreem veel mensen in China wonen. Het is een gigantisch land met giga steden waar miljoenen mensen wonen.

Wereldwijd spreken 850 miljoen mensen Chinees. Misschien tellen we jou daar binnenkort ook bij!

Dat zorgt er dan weer voor dat Chinees, vandaag de dag, één van de beste talen is om te leren.

2. Ontdek een nieuwe cultuur

Je kunt geen Chinees leren zonder jezelf helemaal onder te dompelen in de Chinese cultuur.

Door de verschillende Chinese tekens te bestuderen en de geschiedenis van die verschillende tekens en schrijfwijzes te ontdekken, zal er een compleet nieuwe wereld voor je open gaan. 

De Chinese cultuur is mysterieus en interessant. Je leert alles over een eeuwenoude Oosterse cultuur!

3. Werken of studeren in China

China is een erg groot land dat heel veel toekomstmogelijkheden biedt. Er zijn namelijk nogal wat innovatieve bedrijven en industrieën terug te vinden aan de Chinese kust. 

Zoek jij een toekomst in technologische innovatie of een andere bedrijfstak die in China aanwezig is? Dan is de kans op een arbeidscontract in China groter dan die in ons eigen land.

China is trouwens een erg interessant land om te studeren, wonen of werken. Of je er nu voor enkele jaren of voor altijd naartoe gaat, het is zonder twijfel een hele ervaring.

4. Interesse in gevechtssport?

Heb je interesse in één van de vele verschillende gevechtssporten die overgewaaid zijn uit de Oosterse cultuur? Dan is een studie in de Chinese taal de perfecte start. 

Na een eerste kennismaking met de taal kan je alvast een tripje plannen naar één van de scholen voor vechtsport in China. Zo kan jij terecht in echte scholen en sla je de toeristische factor over dankzij je kennis van de Chinese taal.

5. Interesse in Oosterse cultuur?

China is niet alleen een goede plek o de verschillende gevechtsporten te leren. Ieder jaar trekken duizenden mensen richting China om er tijd door te brengen in één van de Boeddhistische kloosters in de bergen.

Dompel jezelf onder in de Chinese taal, cultuur en levenswijze. 

Heb jij plannen om meer te leren over innerlijke rust, boeddhisme en andere levenswijsheden? Je kunt alvast van thuis uit beginnen met de taal.

6. Daag jezelf echt uit

Chinees is één van de moeilijkste talen om te leren. Dat kon je waarschijnlijk al verwachten voor dat we het zeiden!

Heb jij een talenknobbel en heb je al een heleboel verschillende talen geleerd? Ben je eens op zoek naar een echte uitdaging? 

De Chinese taal is er eentje om U tegen te zeggen. 

Het begint al met een compleet nieuw alfabet. Ook de schrijfwijze is compleet anders. Chinese karakters en schrijfwijze geeft je totaal geen idee waar je het moet gaan zoeken.

Daarnaast is de Chinese uitspraak zo precair dat een minimaal verkeerde intonatie een compleet andere zin vormt.

Chinees is één van de moeilijkste talen om te leren

7. Chinees staat mooi op je CV

Waar de meesten onder ons het moeten doen met Nederlands, Engels en Frans, staat de Chinese taal wel lekker stoer op je CV.

De kans is groot dat je zelfs de enige sollicitant bent die Chinees kan.

Voor een heel aantal sectoren en jobs kan een kennis van de Chinese taal een interessante extra zijn.

8. Boost je brein (x 100)

Een nieuwe taal leren, heeft een positieve invloed op je hersenen.

Je traint je geheugen door een nieuwe taal te leren en je beschermt bovendien je hersenen tegen  Alzheimer en dementie. Dat effect heeft het leren van een nieuwe taal altijd. 

Door Chinees te leren, zorg je voor een extra stevige hersentraining!

De Chinese taal zou trouwens ook een goede remedie vormen tegen dyslexie, gezien de Chinese karakters visueel zijn. Je loopt dus niet tegen dezelfde problemen aan als met gewone letters.

9. Artistieke ontwikkeling

Bij het leren van de Chinese taal, horen natuurlijk ook de letters en karakters. Die karakters zijn nogal artistiek en jij moet ze leren tekenen.

Maak je geen zorgen. Je hoeft ze namelijk niet allemaal te leren.

Het leuke aan de Chinese karakters is dat ze zo mooi zijn. Door te leren hoe je de karakters moet tekenen, zal je artistieke kant ongetwijfeld naar boven komen.

Vraag je je nog steeds af: waarom Chinees leren?

Twijfel je nog steeds of de Chinese taal wel de juiste keuze voor jou is? 

Chinees is op zoveel verschillende vlakken een interessante keuze. Het feit dat je op zoek bent naar redenen om deze taal te gaan studeren, betekent dat er een sluimerende interesse is. En het zou  spijtig zijn om niet toe te geven aan je interesse. Een nieuwe taal leren, is altijd een aanwinst voor jezelf!

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.