Waarom Arabisch leren? 7 goede redenen!

Twijfel je over een goede taalcursus om je spreekvaardigheid naar een nieuw niveau te tillen? Er bestaan wereldwijd heel wat talen die je kunt leren, maar kiezen tussen al die mogelijkheden is vaak niet makkelijk. Arabisch is om verschillende redenen een hele goede keuze. Vraag je je af: waarom Arabisch leren? We sommen graag enkele voordelen voor je op!
 
Wanneer je deze taal wil leren, kan je vrijwel meteen van start gaan door een online cursus Arabisch te volgen bij één van de online scholen in ons land. Ontdek de verschillende varianten en bekijk hoe de opleidingen in elkaar zitten.
Wereldwijd spreken meer dan 250 miljoen mensen Arabisch. Daardoor staat deze taal op de 5de plaats van meest gesproken talen ter wereld.
 
Kiezen voor het leren van een taal die door zo veel mensen ter wereld gesproken wordt, is zonder twijfel een robuuste keuze. Het betekent dat je naar verschillende landen kunt reizen en jezelf verstaanbaar kan maken, maar het betekent ook dat je je kansen op een goede job vergroot.
 
Vraag je je nog af: waarom Arabisch leren? Lees dan zeker even verder!

2. Arabisch is één van de beste talen om te leren

De Arabische taal wordt in maar liefst 25 landen gesproken. Op sommige locaties is het de officiële landstaal, terwijl het in andere landen dan weer een 2de of 3de taal is.
 
Veel van deze landen behoren tot gebieden waarmee wij in de Europese Unie handel drijven. Ongeacht de industrie, iedereen komt in contact met Arabisch sprekende landen.
 
Om die reden is het één van de interessantste talen die je jezelf vandaag de dag kunt aanleren.

3. Een goede aanwinst voor je CV

Zoals we eerder al zeiden, bestaan er in Europa en België behoorlijk wat sectoren die dagelijks handel drijven met Arabisch sprekende landen.
 
Voeg jij Arabisch toe aan je CV? Dan maak je meteen meer kans om bepaalde jobs binnen te halen.
 
Wist je dat er vandaag de dag erg veel vraag is naar Arabisch sprekende professionals in verschillende sectoren?
 
Voeg een interessante extra toe aan jouw CV en vergroot de kans op die droomjob.

4. Val op bij een sollicitatie

Hoewel er veel Arabisch sprekende mensen op deze wereld zijn, kunnen we dat niet zeggen op de Belgische arbeidsmarkt. De meeste sollicitanten hebben deze taalvaardigheid niet zomaar op hun CV staan.
 
Als jij deze taal kunt toevoegen aan je lijstje met skills, dan val je ongetwijfeld op tussen de andere sollicitanten. Alweer een mogelijkheid om die droomjob binnen te halen!

5. Dompel jezelf onder in een rijke cultuur

De Arabische taal draait om meer dan alleen woorden en leestekens. Tijdens je opleiding ontdek je al snel dat er een rijke cultuur schuilt achter deze intrigerende taal.
 
Deze taal heeft bijzonder veel invloed gehad op hedendaagse literatuur en poëzie, maar ook andere onderdelen van de
cultuur zullen je opvallen.
 
Het leren van een nieuwe taal zorgt er altijd voor dat je in contact komt met een nieuwe cultuur, maar bij het Arabisch is deze cultuur erg divers en interessant.
 
Daarnaast zal je tijdens een opleiding Arabisch ook in contact komen met een heleboel wetenswaardigheden over de Islam en de manier van leven die daar bij hoort.
 

6. Ga de uitdaging aan en leer een moeilijke taal!

Arabisch is niet meteen de makkelijkste taal om te leren. Ze staat zelfs in de lijst met de moeilijkste talen om te leren, maar laat jezelf daar zeker niet door afschrikken.
 
De moeilijkheid bij deze taal zit vooral in het feit dat je meteen ook een nieuw alfabet moet leren, maar dat hoeft zeker niet onoverkomelijk te zijn.
 
Het is in ieder geval een uitdaging die ervoor zorgt dat velen al afhaken voordat ze aan de opleiding begonnen zijn. Zo erg is het zeker niet! Daag je talenknobbel uit en geef deze taal zeker eerst een kans. Je zal de schrijfwijze en het alfabet al snel onder de knie hebben!

7. Een nieuwe taal leren is goed voor je hersenen

Het leren van een nieuwe taal heeft een gunstig effect op je hersenen. Dat geldt natuurlijk niet alleen als goede redenen om Arabisch te leren, maar ook voor alle andere talen.
 
Het is wel zo dat het aanleren van een nieuw alfabet een heel andere skill is dan het aanleren van een taal met hetzelfde alfabet. Op die manier is Arabisch een goede keuze, want je spant je hersenen des te harder in.
 
Door een nieuw alfabet te leren, zorg je zowel voor impulsen in je spraakcentrum, maar ook in de visuele centra van je hersenen. Je gaat actief ouderdomskwaaltjes tegen!
 
Ook wanneer je gebruikt maakt van enkele slimme hacks om makkelijker een taal aan te leren, zet je jouw hersenen intensief aan het werk.

Deze opleidingen Arabisch kan je van thuis uit volgen

Arabisch leren online, is helemaal niet zo moeilijk. Met de thuisopleidingen kan jij deze taal onder de knie krijgen op je eigen tempo en ritme. Je studeert wanneer jij tijd en zin hebt om aan de slag te gaan en hoeft je dus helemaal niet te schikken naar klassikale lessen of uurroosters.
 
Dit zijn de verschillende opleidingen die er bestaan:
 

 

Overtuigd door de voordelen van Arabisch leren?

Vraag je je na het lezen van al deze voordelen nog steeds af: waarom Arabisch leren? Bekijk dan zeker ook even de andere talen die je online kan studeren.
 
Kies je voor één van de makkelijkste talen of liever voor een taal die mooi staat op je cv?
 

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.