Een social media marketing opleiding volgen? Dit zijn de mogelijkheden

Een social media marketing opleiding is één van de nieuwere of recentere types opleiding die je kunt volgen.
 
Social media is een medium van deze tijd en de diverse sociale platformen winnen alsmaar aan populariteit.
 
Door een opleiding te volgen waarbij je je verdiept in digitale marketing via social media kanalen, geef je jezelf behoorlijk wat kansen op de arbeidsmarkt.
 
Het is een leuk en uitdagend onderwerp om mee bezig te zijn. Je kunt jezelf er helemaal in uitleven!
Social media marketing is een vorm van online marketing waarbij je één of meer sociale kanalen gebruikt om een specifieke doelgroep te bereiken met jouw boodschap.
 
Je doet aan social media marketing door een boodschap te creëren die perfect past bij het platform waar je de boodschap wil verspreiden. Zo maak je voor Instagram eerder foto’s, terwijl je voor YouTube eerder een video maakt. Voor Facebook kan je dan weer beter een combinatie van tekst en foto of video gebruiken.
 
Die boodschap verspreid je dan via het social channel, met als doel zo veel mogelijk mensen te bereiken en overtuigen.
 
Voor bedrijven zijn social media channels de ultieme manier om een doelgroep te bereiken en aan te spreken. Zo kan je bijzonder makkelijk mensen met een bepaalde interesse of levenswijze vinden en targetten in een social media campagne.

Welke social media marketing opleidingen bestaan er?

Diverse online scholen bieden een social media marketing opleiding aan.
 
Op deze website ligt de focus voornamelijk op opleidingen die je van thuis uit kan volgen. Zo leer jij een nieuwe skill of geef je jouw carrière een interessanten wending door je bij te scholen vanuit het comfort van je eigen woning.
 
Dit zijn de verschillende opleidingen die je online kan volgen:

Welke social media platformen leer je beheersen?

Alle opleidingen behandelen de belangrijkste social media kanalen:
 
 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • YouTube
 • LinkedIn

 

Sommige opleidingen gaan nog een stukje verder door extra kanalen te behandelen. Maar je kunt er ook altijd voor kiezen om te starten met de basis en later zelf je kennis uit te breiden.
 
Je leert tijdens de opleiding social media marketing alvast de belangrijkste aspecten van deze channels. Het is dan ook niet erg moeilijk om later zelf een extra kanaal te verkennen.
 
 • Pinterest
 • TikTok
 • Snapchat
 • etc

De voordelen van social media marketing

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Iedereen spendeert zijn vrije uren op deze platformen. Bovendien zijn we lekker ontvankelijk voor nieuwe ideetjes tijdens die online uren.
 
Social media marketing is dan ook één van de slimste vormen van digitale marketing die je kan aanwenden om een bedrijf of organisatie in de kijker te zetten.
 
 • Goedkope vorm van marketing
 • Makkelijk om een specifieke doelgroep te targetten
 • Mensen op social media staan open voor nieuwe input
 • Eenvoudig om doelgroepen te specifiëren en aan te spreken
 • Ruim aanbod aan social media kanalen

Wat leer je tijdens de opleiding social media marketing?

De opleiding social media marketing begint bij de basis. Je hoeft dus geen voorkennis te hebben om te starten met deze cursus. Een brede interesse in moderne applicaties en social channels is zeker wel een pluspunt.
 
Bij het begin van de opleiding maak je kennis met diverse social media channels. Je ontdekt de verschillende kanalen en de manieren waarop je deze kanalen kan gebruiken.
 
Welke mensen gebruiken het channel en met welke doeleinden zijn ze aanwezig op dat platform? Hoe kan je die motivatie aanwenden voor jouw marketing campagne?
 
Je leert ook hoe je een social media marketing strategie uittekent en op poten zet. Daarna analyseer je de data die je kunt verzamelen uit een campagne. Je bekijkt de gegevens en gebruikt die dan om je campagne te verbeteren of opnieuw in te stellen.
 

Carrièremogelijkheden na een social media cursus

Na de cursus social media marketing ben je in staat om zelfstandig een strategie uit te werken en een campagne op te starten op de diverse sociale kanalen. Je kunt dus eigenlijk meteen aan de slag binnen deze sector:
 

Twijfel je over de marketing opleiding die het best bij je past?

Er bestaan behoorlijk wat verschillende opleidingen en sectoren binnen de digitale marketing. De social media marketing opleiding volgen, is slechts één van tientallen mogelijkheden.
 
Bekijk dus zeker even het globale onderwerp om te ontdekken of social media marketing perfect bij je past.

De perfecte social media marketing opleiding gevonden?

Heb je de perfecte opleiding als social media marketing specialist gevonden?
 
Ideaal!
 
Hopelijk bevalt de opleiding je enorm en heb je snel de mogelijkheid om jouw carrière een switch in de juiste richting te geven!

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.