7 redenen om een cursus Spaans te volgen

Spaans is de populairste taal om te leren. De cijfers liegen er niet om! Op dit moment zijn er meer dan 20 miljoen studenten wereldwijd, die zich bezighouden met een cursus Spaans. Sommigen volgen die opleiding in een school, maar heel veel studenten kiezen ervoor om online Spaans te leren, van thuis uit! 

Lees hier alvast enkele goede redenen om Spaans te leren. Dit zijn enkele interessante voordelen!

Meer dan 400 miljoen mensen op onze aarde noemen Spaans hun moedertaal. Meer dan 550 miljoen mensen hebben een degelijke kennis van de taal.

Met die cijfers staat Spaans natuurlijk niet op de eerste plaats, maar toch ook weer niet zo ver daar vandaan!

De taal wordt wereldwijd in meer dan 20 verschillende landen gesproken, in totaal goed voor 6% van de bevolking.

Momenteel vliegen de cijfers je om de oren, maar je ziet dat de Spaanse taal behoorlijk populair is!

2. Het aantal Spaans sprekende mensen stijgt nog steeds

Het aantal mensen die Spaans als moedertaal heeft, groeit nog steeds. Ook het aantal personen die een zekere kennis van de taal hebben, groeit ook nog steeds.

Dat komt langs de ene kant omdat de populatie in Spaans sprekende landen ook blijft groeien. Aan de andere kant blijven mensen met een andere moedertaal interesse hebben in het leren van een nieuwe taal. En Spaans is nu eenmaal een populaire taal om te leren!

3. Spaans is een goede taal om op je CV te zetten

Staat Nederlands als moedertaal op je CV? Misschien staat er nog Frans en Engels bij.

Als je daarnaast ook nog Spaans aan jouw CV kan toevoegen, zal je jouw toekomstige werkgever ongetwijfeld imponeren. De kans op die droomjob wordt alleen maar groter met een nieuwe taal op je palmares.

4. Jouw reizen worden er leuker door!

Op reis gaan, is veel leuker wanneer je de taal van de regio onder de knie hebt. Als jij ervoor kiest om een cursus Spaans te volgen, dan is de kans groot dat een reisje naar Spanje ook niet veraf is.

Met je Spaanse kennis kan je trouwens wel een eindje verder reizen dan alleen maar naar Spanje. Denk maar aan Mexico, Latijns America en een heleboel tropische eilanden.

Je zal al snel merken dat alles leuker wordt wanneer je de lokale bevolking beter begrijpt! 

5. In het buitenland werken of studeren? Spaans is de perfecte taal!

Heb je nog leuke toekomstplannen, zoals werken of studeren in het buitenland? Met een degelijke kennis van de Spaanse taal heb je alvast de keuze uit een aantal interessante bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa.

6. Voordelig voor je gezondheid

Wist je dat het leren van een nieuwe taal goed is voor je hersenen?

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat het leren van een tweede (of derde) taal ervoor kan zorgen dat je minder kans hebt om de Ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. Een taal studeren zou ook de symptomen van dementie vertragen.

Er bestaat zelfs een verband tussen hoe goed je de taal leert en de tijd dat de symptomen van deze aandoening uitgesteld worden.

En daar eindigt het nog niet!

Kinderen die meer dan één taal spreken, zijn beter in het oplossen van problemen. Een nieuwe taal leren, verbetert de algemene cognitieve functies van de hersenen. 

7. Spaans is een leuke en makkelijke taal om te leren

De laatste reden is misschien nog wel de meest overtuigende!

Spaans is een superleuke taal om te studeren. De woorden zijn warm en rollen zo uit je mond. Je krijgt er bovendien meteen zin van om naar Spanje of Mexico te vertrekken!

Voor deze taal hoef je geen nieuw alfabet te leren en geen verwarrende spelling regels te onthouden. De taal is eenvoudig en blijft lang hangen nadat je de verschillende woorden ingestudeerd hebt. De woorden zijn bovendien ook best wel herkenbaar.

Daardoor is Spaans één van de beste talen om te leren.

Ook een cursus Spaans zoeken?

Overtuigd om een cursus Spaans te volgen? Dan kies je best voor een thuisopleiding. Zo kan je op je eigen tempo de taal onder de knie krijgen vanuit het comfort van je eigen woonkamer.

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.