Opleiding nagelstyliste

Word een professionele nagelstyliste en laat je creativiteit de vrije loop! Leer verschillende technieken onder de knie te krijgen en maak de mooiste nagelcreaties voor jezelf en je klanten. Verdiep jezelf in een opleiding gelnagels en word een expert in het aanbrengen van een perfecte French manicure of ga voor een full color manicure. Verzorgde gelkunstnagels zijn niet meer weg te denken in de wereld van beauty en handverzorging. Vind hier jouw geschikte opleiding nagelstyliste en ga voor die leuke bijverdienste of een nieuwe carrière!

Voor wie is een cursus nagelstyliste geschikt?

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig. Je kan meteen starten! Een cursus nagelstyliste is geschikt voor iedereen met interesse in de ‘fine art’ van het nagelplaatsen. Ben je nieuw in het vak? Of wil je je kennis uitbreiden met nieuwe technieken? Browse door de aangeboden opleidingen en ga voor diegene die jou het meest te bieden heeft.

Wat leer je tijdens een opleiding nagelstyliste?

Sommige cursussen zijn heel uitgebreid en bieden je de mogelijkheid om je op te leiden tot een volwaardige all round Nail Artist. Andere opleidingen zijn veel specifieker en richten zich bijvoorbeeld op het onder de knie krijgen van 1 bepaald aspect. Zo heb je bijvoorbeeld een opleiding acrylnagels of een workshop Bridal Design Nail Art.
Als nagelstyliste leer je onder meer:
  • werken met de beste producten voor nagelstyling
  • verschillende technieken voor het plaatsen van nagels
  • de principes van een deftige manicure
  • kunstnagels bijwerken en onderhouden
  • werken met sjablonen, gel poslish, kleuren en vormen

Verschillende mogelijkheden in nagelstyling cursussen

Zoals in alle stielen zijn er ook voor nagelstyling verschillende cursussen beschikbaar. Wil je aan de slag als professionele Nail Artist in je eigen salon, dan kies je best voor een allround opleiding nagelstyliste. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je bij te scholen en één of meer specifieke cursussen volgen.

Allround opleiding nagelstyliste

In een allround opleiding nagelstyliste ga je voor het volledige pakket dat je in staat stelt om zelfstandig je eigen nagelstudio uit te baten. Leer werken met de beste producten om kunstnagels te zetten, versieren en onderhouden. Speel met kleuren en sjablonen om tot een creatief en origineel resultaat te komen. Zorg voor tevreden klanten met je kennis van French and reverse French Manicure. Imponeer met de best geplaatste gel of acrylnagels en de perfecte afwerking.

Cursus gelnagels

Met een opleiding gelnagels leer je meer dan enkel plaatsing en onderhoud van kunstnagels. Je wordt een meester in verschillende technieken, je leert spelen met sjablonen en zet je skills volledig op punt zodat de wereld van de gelnagels geen geheimen meer voor je kent.

Opleiding acrylnagels

Krijg de kunst van het plaatsen en onderhouden van acrylnagels onder de knie! Vind hier een gespecialiseerde opleiding acrylnagels en wordt een profesionele nagelstylist. Groei uit tot een acryl artist die vlot tips kan plaatsen, en uitblinkt in verscheidene technieken zoals french manicure, babyboomnagels of full color gelnagels.

Acryl en polygel

Combineer twee populaire manieren van het plaatsen van kunstnagels met een opleiding acryl en polygel nagelstylist. Leer de voordelen van het werken met beide materialen en evolueer tot een zelfstandige kunstnagelstylist met kennis van zaken en het juiste fingerspitzegefhül.

Airbrush cursus voor nagelstylisten

Airbrushing is een leuke techniek die je op een creatieve manier kunstnagels leert inkleuren. Leer werken met een airbrushpistool en compressor en breng je nailart naar een hoger niveau. Doe jouw klanten stralen met dankzij je originele airbrushdesigns. En kom altijd tot een zeer mooi resultaat.

Cursus Nail art

Ga voor dat wauw-effect met jouw nail art designs! In een cursus Nail Art leer je werken met glitter en sjablonen, word je creatief met steentjes en opvallende motieven, of ga je voor een klassieke print. Alles kan en alles mag! Druk je eigen stempel op je nail art en leer bovendien technieken te beheersen zoals de one-stroke en de chrometechniek. Ga aan de slag en groei stap voor stap uit tot een volwaardige nagelstylist.

Welke jobs kun je uitoefenen na het volgen van een cursus nagelstyliste?

Na het volgen van een opleiding kan je aan de slag als nagelstyliste in een schoonheidscentrum of spa. Want het uitvoeren van een manicure kent voor jou geen geheimen meer.
Natuurlijk kan je ook kiezen om thuis op zelfstandige basis als nagelstyliste te gaan werken. In bijberoep of als hoofdberoep. Niets houd je nog tegen om je eigen nagelsalon te openen!

Studieduur – opleiding nagelstyliste

Er zijn verschillende modules beschikbaar in de opleiding tot nagelstyliste. Zo duurt een opleidingstraject tot manicurist ongeveer 3 maanden. Combineer je dit nog met een module om gel en acrylnagels te plaatsen dan komt daar nog eens zo’n 6 tot 9 maanden bij. In minder dan een jaar tijd kan jij met enkele lessen in de week jezelf omscholen tot volwaardige nagelstylist.

Interessant leesvoer over thuis studeren!