Opleiding hondentrimmer

Heb jij een voorliefde voor de verzorging van viervoeters? Werken met dieren is een erg dankbare bezigheid en je haalt er veel voldoening uit. Een carrière als hondentrimmer is dan ook een mooi vooruitzicht voor een aangename toekomst. Een opleiding hondentrimmer volgen is de ideale manier om die toekomst te verzekeren.

Toont alle 3 resultaten

Waarom kiezen voor een opleiding hondentrimmer?

We houden allemaal heel erg veel van onze viervoeter, maar we hebben amper tijd om er mee te gaan wandelen. De verzorging van de vacht van onze hond is een activiteit waar we gezamenlijk te weinig tijd voor maken. Dus besteden we het hondentrimmen uit aan een gespecialiseerd trimsalon.

Spijtig genoeg zijn er niet zo veel trimsalons en lopen de wachttijden om een afspraak te pakken te krijgen vaak weken tot maanden op.

Er is dus veel vraag naar hondentrimmers, maar er zijn momenteel nog té weinig plekken waar mensen terecht kunnen om hun hond te laten trimmen. Kiezen voor een opleiding als hondentrimmer is dus zeker een goede keuze. Je verzekert met deze keuze jouw toekomst en je mag er dan ook zeker van zijn dat je altijd voldoende opdrachten zal hebben.

Behalve het feit dat je zeker klanten zal hebben, is het beroep ook gewoonweg een erg aangename bezigheid. Werken met honden is rustgevend en je krijgt enorm veel liefde van deze viervoeters. Heb je een passie voor verzorging en huisdieren? Dan is de cursus hondentrimmen de perfecte keuze voor jou!

Voor wie is de hondentrimmer opleiding geschikt?

Iedereen kan in principe meteen starten met een opleiding hondentrimmer. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om met de cursus te starten. Deze dingen zijn wel eigenschappen waar je best over beschikt:

 • je bent liefdevol en verzorgend van aard
 • je houdt van honden
 • je leert graag bij over hondenrassen en hun specifieke eisen op gebied van verzorging

Wat zijn je carrière mogelijkheden na het volgen van een opleiding hondentrimmer?

Na het afronden van deze opleiding kun je meteen aan de slag als hondentrimmer. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze opleiding te volgen als hobby om daarna je eigen hond goed te kunnen verzorgen.

 • Een eigen trimsalon openen als zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep
 • Werken in een trimsalon
 • Hondentrimmer aan huis
 • Werken bij een dierenarts
 • Dierenverzorger in een hondenasiel

Wat kun je verwachten van de opleiding hondentrimmer

Je mag ervan uit gaan dat je na het volgen van deze opleiding over alle kennis en knowhow beschikt om honden van verschillende rassen te verzorgen. De opleiding geeft je, verdeeld over verschillende modules, informatie over de specifieke verzorging van de hondenrassen.

De opleiding bestaat uit verschillende lessen in de vorm van video, tekst en oefeningen. Een deel van de opleiding omvat elementaire kynologie, waarbij je alles over honden en rassenkennis studeert. Daarnaast krijg je een heleboel handige info over de anatomie en gezondheid van de viervoeters. Ook het effectieve hondentrimmen komt natuurlijk aan bod, zoals knippen en verzorging.

 • een overzicht van alle hondenrassen en rasgroepen kennen
 • het gedrag van een hond herkennen en erop inspelen
 • borstelen en kammen van de hondenvacht
 • trimtechnieken, trimmen en knippen
 • gebruikte materialen, zoals scheerapparaat en andere verzorgingsproducten
 • vachttype herkennen en de juiste vachtverzorging kiezen
 • honden wassen en afdrogen
 • alles wat je moet weten om een trimsalon te openen
 • klanten vinden en je agenda inplannen

Studieduur van deze opleiding

De opleiding tot hondentrimmer duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. De opleiding waarin je effectief leert om zelf een hondentrimsalon te starten, duurt 1 jaar.

Je kunt deze opleiding van thuis uit studeren. Op die manier kies je zelf hoe snel of hoe traag je doorheen de lessen gaat. Iedere module bespreekt de verschillende aspecten van het vak en jij kiest niet alleen je tempo, maar ook waar en wanneer je studeert.

Bij de opleiding tot hondentrimmer in afstandsonderwijs krijg je gemiddeld 2 tot 3 jaar toegang tot het studiemateriaal en de digitale leeromgeving. In die periode kun je ook beroep doen op de persoonlijke begeleiding van een ervaren docent. Je kunt contact opnemen met je professionele studiebegeleider voor advies en om vragen te stellen.

Aan het eind van de online opleiding krijg je de kans om praktische ervaring op te doen in de praktijk en een stage te lopen. Daarna kun je een examen afleggen om je kennis en vaardigheden te bewijzen. Ben je geslaagd, dan ontvang je een diploma, getuigschrift of attest.

Wil jij een opleiding hondentrimmer volgen?

Zie jij jezelf al klanten ontvangen om hun trouwe huisgenoot te verzorgen. Nadat de hond door jou verzorgd is, ziet die er weer netjes en kort getrimd uit. Quality tijd met een hond is een activiteit waar men zelfs in de medische wereld op vertrouwt. Het is bewezen dat tijd doorbrengen met honden rustgevend is. Het geeft je een goed gevoel en de liefde die je van een hond terug krijgt is onvoorwaardelijk.

Hou jij van honden en hou je er ook van om ze te verzorgen? Dan is de cursus hondentrimmer ideaal voor jou.

Interessant leesvoer over thuis studeren!