Vind de perfecte opleiding ‘eigen zaak starten’

Een eigen zaak starten, is een spannende en uitdagende verandering in je leven. Er zijn een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden. Heel wat van die zaken weet je misschien al, maar je mag er zeker van zijn dat er ook heel wat zaken zijn waar je je niet van bewust bent. Een opleiding ‘eigen zaak starten’ geeft je meer inzicht in alle factoren waarmee je rekening mee moet houden wanneer jij zelf met je eigen onderneming van start gaat!
 
In dit artikel geven we je graag wat meer inzicht in de mogelijkheden en opleidingen die je kunt volgen om jezelf voor te bereiden.
De all round opleiding eigen zaak starten is een complete cursus die alle onderwerpen omvat.
 
Deze cursus geeft je een goed en realistisch beeld over het thema. Daarnaast kom je ook alle details te weten die je moet kennen om van start te gaan.
 
Dit zijn alvast de all round opleidingen die je klaar stomen voor het ondernemerschap.

Wat leer je tijdens de opleiding 'eigen zaak starten'?

Deze all round opleiding omvat alle onderwerpen waarin je je best verdiept voordat je van start gaat. Een eigen zaak starten in België is namelijk minder recht door zee dan je zou hopen. Er komen heel wat administratieve aspecten aan te pas en je doet er goed aan jezelf te informeren over de verplichtingen en mogelijkheden.
 
Deze vragen worden alvast voor je beantwoord.
 
 • Hoe kan je zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep worden?
 • Welke statuten bestaan er en welk statuut past bij mij?
 • Hoe stel je een ondernemingsplan op?
 • Hoe begin je met de boekhouding
 • BTW en belastingen, hoe werkt dat allemaal?
 • Moet je een financieel dagboek bijhouden?
 • Wat moet ik weten over handelsrecht
 
Aan het eind van deze cursus heeft het concept ‘zelfstandige zijn’ geen geheimen meer voor jou! Je leert alles over de voordelen en nadelen van de verschillende types ondernemingen, vult probleemloos je belastingaangifte in en geeft zo jouw onderneming een vliegende start.

Opleiding bedrijfsbeheer

De opleiding bedrijfsbeheer is een interessante keuze om de opleiding ‘eigen zaak starten’ eventueel te vervangen.
 
Vroeger was deze opleiding verplicht voordat je zelfstandige kon worden, maar vandaag de dag hoef je deze opleiding niet verplicht meer te volgen. Toch doe je er goed aan om jezelf een beetje een voorsprong te geven tijdens de opstart van je zaak.

Wat leer je tijdens de opleiding bedrijfsbeheer?

De cursus bedrijfsbeheer lijkt wat op de opleiding ‘eigen zaak starten’.
Je leert tijdens deze cursus alles over de verschillende aspecten van bedrijfsbeheer, zoals de financiële kant, maar ook de marketing gerelateerde onderwerpen komen aan bod.
 
Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
 
 • Hoe start je een eigen zaak?
 • Wat moet je weten over de wettelijke kant van je zaak?
 • Hoe werkt financiering?
 • Hoe pak je het beleid van je bedrijf aan?
 • Wat moet je weten om je eigen boekhouding te doen?
 • Hoe treed je als ondernemer naar buiten, marketing gewijs?
 
Aan het einde van deze opleiding ben je in principe op de hoogte van alle details die je moet kennen om een eigen zaak te beginnen. Je weet welk statuut bij jou past en kan meteen een ondernemingsnummer aanvragen.
 
Daarnaast leer je ook hoe je jouw zaak al van bij de start een duwtje in de rug kan geven.

Cursus 'eigen webshop starten'

De cursus ‘eigen webshop starten is niet meteen de essentiële cursus die je nodig hebt om je zaak op te starten, maar het is wel een erg interessante extra, zeker wanneer je digitale of fysieke producten aan de man (of vrouw) wil brengen.
 
Voor de meeste ondernemers is de opstart van een eigen webshop onmisbaar in een onderneming in deze era van digitalisering.
 
Als jij producten of services wil verkopen, dan is die eigen website of webshop een absolute must!

Is de cursus nuttig wanneer ik een eigen zaak wil starten?

In de meeste gevallen wel!
 
Afhankelijk van je specifieke services of producten, heb je zeker en vast een webshop nodig. In sommige gevallen loont het meer om een eigen website maken.
 
Het is een vaststaand feit dat je in de huidige tijdgeest niet zonder een stevige online aanwezigheid kan. Al jouw concurrenten zijn al online, dus je doet er goed aan om zelf ook online aanwezig te zijn.

Volg een opleiding eigen zaak starten en ga voorbereid aan de slag!

Een eigen zaak starten, is spannend. Je hebt flink wat voorkennis nodig over zaken die in de meeste gevallen niet in jouw eigen interessegebied liggen: boekhouding, fiscaliteit en ondernemen.
 
Je wil als nieuwe ondernemer graag vooral bezig zijn met je vak.
 
Maar je kunt er niet omheen.
 
De Belgische overheid maakt het je niet makkelijk en er zijn heel wat aspecten en formaliteiten die je niet kunt overslaan.
 
Informeer je in één keer goed door een all round opleiding ‘eigen zaak starten’ te volgen!

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.