Opleiding administratief bediende

Heb je plannen om je carrière om te gooien of wil je jezelf verder verdiepen in de skills die je nodig hebt om een goede job te bemachtigen? De opleiding administratief bediende is een slimme keuze. Het is een goede allround opleiding die je alle nodige skills bij brengt om jouw toekomst te verzekeren.

Voor wie is de opleiding administratief bediende geschikt?

Deze administratieve opleiding is voor iedereen toegankelijk. Zeker wanneer je een job als bediende of secretaresse beoogt, zal deze opleiding je de juiste vaardigheden en skills bijbrengen.

Je hebt geen voorkennis nodig om aan deze opleiding te beginnen, want het lesmateriaal omvat alle secretariaatsvaardigheden die je nodig hebt voor jouw toekomstige droomjob.

Wat leer je tijdens een cursus administratief bediende?

Deze opleiding omvat een erg uitgebreid lespakket. Je leert effectief alle benodigde vaardigheden om het te maken als administratief bediende, zonder dat je enige voorkennis nodig hebt.

Iedere module richt zich op een ander aspect van de job. Je krijgt voldoende tijd om alle vaardigheden uitvoerig te bestuderen en oefenen voordat je naar de volgende module overgaat.

 • Technieken voor op kantoor
  • telefonie en communicatie
  • briefwisseling en postbeheer
  • organisatie van meetings en vergaderingen
 • Computervaardigheden
  • werk met software als Word en Excel
  • beheer van documenten, bestanden en presentaties
  • veiligheid en versleuteling van gevoelige informatie
  • breid je digitale vaardigheden uit
 • Boekhouden en accounting
  • introductie en basis boekhouding
  • balansen
  • inventaris beheren
  • de module boekhouden kan je ook apart volgen
 • Zakelijke correspondentie in de Nederlands taal
  • correct emails en brieven opstellen
  • Nederlandse grammatica en taalgebruik voor zakelijke communicatie

Welke carrière mogelijkheden heb je na het volgen van de opleiding administratief bediende?

Na het vervolledigen van deze opleiding, kun je meteen aan de slag als administratief bediende, maar je kunt eventueel ook andere keuzes maken om je carrière in goede banen te leiden. Je kunt sowieso een gevarieerd takenpakket de baas na deze opleiding.

De opleiding tot administratief bediende is bijzonder veelzijdig. Zo zijn dan ook je kansen om die droomjob te pakken te krijgen erg groot.

 • Job als administratief bediende bij verschillende soorten bedrijven
 • Secretariaatsmedewerker bij verschillende soorten bedrijven
 • Receptionist of telefonist
 • Assistent of directiesecretaresse

Studie mogelijkheden

Hoewel de allround opleiding vaak een goede keuze is, kun je toch nog wat variëren tussen de mogelijkheden. Met de allround opleiding administratief bediende kun je op een verscheidenheid aan plekken aan de slag.

Weet je al zeker dat je bijvoorbeeld in een vastgoedkantoor wil werken? Dan kun je ook meteen een specifieke opleiding voor die sector volgen. Weet je zeker dat je als receptionist of telefonist aan de slag wil? Dan kun je ook voor deze specifieke cursus kiezen.

Allround administratief bediende

De allround opleiding geeft je zonder twijfel het breedste gamma aan mogelijkheden. De opleiding is erg gevarieerd en commercieel gericht. Je kunt na het afronden van deze studie echt kiezen uit alle bedrijven en sectoren die je maar wil.

Deze opleiding is ook interessant om zelf te ontdekken welk aspect van administratie het best bij je aansluit. Misschien ontdek je wel een verscholen passe voor boekhouden!

Administratief bediende vastgoed

Ligt je hart bij vastgoed en immo? Dan kun je meteen in het diepe duiken en voor de opleiding administratief bediende vastgoed kiezen. Deze cursus is een minder algemene opleiding, want hier leer je meteen echt specifieke dingen. Tijdens deze opleiding word je meteen wegwijs gemaakt in de terminologie van vastgoed. Je wordt opgeleid om meteen aan de slag te gaan in een immo kantoor!

Receptionist – telefonist

Als receptionist bij jij het visitekaartje van een bedrijf of onderneming. Jij bent het eerste contact die een bezoeker te zien krijgt en jij leidt alles in goede banen. Bezoekers voelen zich meteen goed bij jou en ze voelen dan ook dat jij er echt bent om hen te helpen. Klinkt dit als jouw droomjob? Dan is de opleiding tot receptionist de ideale keuze voor jou!

Studieduur – administratief bediende opleiding

De verschillende opleidingen hebben een verschillende studieduur.

Zo duurt de allround opleiding administratief bediende zo’n 10 tot 12 maanden. Binnen een jaar tijd ben jij een volleerd administratief bediende!

Deze opleidingen kun je veelal van thuis uit volgen. Op die manier ben jij het zelf die je studie tempo bepaalt. Je kunt dus zo snel of zo traag gaan als je zelf wil.

De opleiding tot receptionist duurt 3 tot 6 maanden. Ook hier beslis je voor het grootste deel zelf hoe snel je wil gaan!

Administratief bediende worden via thuisstudie of een klassikale opleiding

De meeste opleidingen op deze pagina kun je van thuis uit studeren. Via afstandsonderwijs kun je zelf kiezen waar, wanneer en hoe snel jij iedere module afwerkt. Wil je snel aan de slag? Dan ga je gewoon wat sneller doorheen het studiemateriaal!

Wanneer je kiest voor een online opleiding krijg je vrijwel meteen toegang tot het online lesmateriaal. De meeste lessen bestaan uit video’s, tekstbestanden, huiswerk, taken en sporadisch een audio bestand. Iedere les volgt de vorige op en je krijgt steeds meer inzicht in de wondere wereld van de administratie.

Gemiddeld krijg je bij een thuisstudie zo’n 2 tot 3 jaar toegang tot het lesmateriaal. Tijdens die periode kun je ook beroep doen op de persoonlijke expertise van een docent, waarbij je terecht kunt voor vragen en advies.

Wil jij liever je opleiding volgen in groepsverband? Dat kan ook. Je bent dat afhankelijk van de specifieke lestijden en locatie.

Diploma of certificaat behalen?

Aan het einde van je opleiding kun je deelnemen aan een examen. Wanneer je slaagt, ontvang jij een diploma of certificaat dat aangeeft dat jij je studie succesvol beëindigd hebt.

Heb je interesse in één van deze opleidingen? Klik dan op de knop ‘Meer informatie’ om naar de officiële website van de aanbieder te gaan, waar jij jezelf kunt inschrijven voor de opleiding.

Interessant leesvoer over thuis studeren!