Op zoek naar een goede online Photoshop cursus?

Wil jij ontdekken wat Photoshop allemaal te bieden heeft?
 
Wil je foto’s retoucheren als een pro of wil je de coolste grafische ontwerpen in elkaar boksen aan de hand van afbeeldingen en foto’s?
 
Of wil je als fotograaf jouw foto’s nog meer doen stralen dan voordien?
 
Een online cursus photoshop is de ultieme manier om een expert te worden op gebied van het Adobe Creative Cloud pakket Photoshop!
Op deze website leggen we de focus op opleidingen die je vanuit het comfort van je eigen woning kunt volgen. Het zijn allemaal thuisopleidingen die je via jouw computer kunt doen, waar en wanneer het jou het best uitkomt.
 
Er bestaan diverse online scholen die een digitale en online Photoshop cursus aanbieden voor cursisten die hun kennis willen uitbreiden.
 
Deze opleidingen kan je op dit moment volgen:

Voor wie is de online cursus Photoshop geschikt?

Iedereen kan in principe starten met de online cursus Photoshop. Wil jij graag leren hoe je foto’s kunt retoucheren en bewerken? Dan kun jij vandaag nog beginnen met leren.
 
Deze cursus is geschikt voor mensen met weinig tot geen effectieve voorkennis. Je hoeft dus helemaal geen nerd of computerspecialist te zijn om deze opleiding te volgen.
 
De meeste cursisten hebben een grote interesse in fotografie of in grafisch ontwerp. Ze willen graag met afbeeldingen werken, of dat nu hun eigen fotografie is of eerder een project voor een klant.
 
 • fotografen die hun foto’s willen retoucheren en bewerken
 • artiesten die verrassende dingen willen doen met afbeeldingen
 • grafisch ontwerpers
 • marketeers die liever zelf aan afbeeldingen sleutelen

Wat kan je allemaal doen met Photoshop?

We kunnen onmogelijk alles oplijsten wat je met dit software pakket kunt doen! Photoshop is bijzonder veelzijdig en je kunt er oneindig veel tools combineren om het gewenste resultaat te bereiken.
 
Photoshop is een onderdeel van de Adobe Creative Cloud. Dit softwarepakket is voornamelijk bedoeld voor het bewerken van afbeeldingen. Wil jij illustraties maken of andere grafische bewerkingen doen, dan kun je jezelf ook verdiepen in de andere Creative Cloud pakketten, zoals InDesign of Illustrator.
 
Photoshop vormt de basis van alle Creative Cloud software pakketten. Het is een programma dat al erg lang mee gaat en het is dan ook het eerste en belangrijkste tool om onder de knie te krijgen.
 
Eén ding is zeker: wanneer je eenmaal start met de opleiding Photoshop zal je versteld staan van de brede waaier aan mogelijkheden die Photoshop je kan bieden.
 
Je kunt er namelijk zo veel mee dat de enige rem op je verwezenlijkingen je eigen creativiteit zal zijn.
 
Heb jij een creatief brein dat bulkt van de interessante en coole ideetjes? Dan is Photoshop de uitlaatklep van je dromen!
 
 • Foto’s bewerken en retoucheren
 • Een mockup maken
 • Bestanden bijsnijden met de crop tool
 • Kleurcorrecties uitvoeren of rode ogen verwijderen
 • Illustraties maken vanaf een leeg canvas
 • Illustraties bewerken
 • Creatieve effecten creëren met lagen, maskers en filters
 • En nog veel meer

Verschillende Photoshop opleidingen

Er bestaan verschillende invalshoeken voor de cursus Photoshop. Zo kun je een allround opleiding volgen, maar je kunt ook een specifieke opleiding voor fotografen volgen.

Photoshop voor fotografen

De Photoshop cursus voor fotografie zorgt ervoor dat je op professionele wijze leert werken met Photoshop.
 
Deze opleiding is specifiek voor fotografen die hun eigen foto’s willen optimaliseren en retoucheren.
 
Je hebt geen voorkennis nodig om de opleiding te starten en je leert al snel alle functies kennen die nuttig zijn voor fotografen.
 
Na het volgen van deze opleiding kun jij je eigen foto’s bewerken, maar je kunt ook aan de slag gaan als beeldredacteur voor magazines of als fotobewerker bij een fotospeciaalzaak.

Wat leer je tijdens de online Photoshop opleiding?

Je leert een heleboel tijdens de cursus Photoshop. Dit softwarepakket is zodanig veelzijdig dat je er echt oneindig veel verschillende dingen mee kunt doen.
 
De enige rem is je eigen creativiteit. Als je dus een creatief brein hebt, dan zijn de mogelijkheden met Photoshop werkelijk onbeperkt.
 
Tijdens de opleiding Photoshop leer je gebruik te maken van alle verschillende tools die het pakket te bieden heeft. Daarna kun jij effectief de dingen gaan uitvoeren die in je opkomen!
 
 • Overzicht en introductie tot Photoshop
 • De Photoshop werkomgeving ontdekken en gebruiken
 • Alle verschillende instellingen, tools en sneltoetsen ontdekken en gebruiken
 • Foto’s en bestanden aanpassen en retoucheren
 • Een afbeelding of selectie uitsnijden, knippen en croppen
 • Werken met kleur en schakeringen
 • Lagen (of layers) en maskers (masks) toepassen
 • Tekentools, fonts en typografie gebruiken
 • Filters en penselen gebruiken binnen Photoshop
 • Smart objecten en vormen gebruiken
 • Een vector creëren en bewerken
 • Automatisch processen uitvoeren

Carrière mogelijkheden na deze opleiding

Ja vraagt je vast af welke carrièremogelijkheden er zoal beschikbaar zijn nadat je alle lessen in deze cursus hebt afgerond! En dat zijn er nogal wat!
 
 • Opdrachten voor klanten uitwerken als freelancer
 • Professioneel fotobewerker bij een agency of magazine
 • Je kennis aanwenden voor persoonlijke projecten
 • Grafisch vormgever bij een webdesign bureau of marketing agency
 • Zelfstandig foto’s bewerken als grafisch ontwerper
 • Ontwerpen en retoucheren van drukwerk bij een uitgeverij
 • Digitaal marketeer bij een agency of als zelfstandige

Hoe lang duurt deze online cursus?

De opleiding Photoshop duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden.
 
Kies jij ervoor om klassikaal les te volgen, dan ben je afhankelijk van de specifieke lesuren en leslocaties. Je kunt je cursus dan niet sneller of trager afwerken.
 
Wanneer je echter kiest om deze opleiding in de vorm van een thuisstudie te volgen, ben je meer vrij om zelf te kiezen hoe lang je over je opleiding doet.
 
Je kunt dan in principe meteen van start gaan. Beslis jij om bij wijze van spreken je opleiding op 2 weken af te werken? Dat kan.
 
Maar je kunt ook rustig de tijd nemen om iedere module meermaals te doorlopen en langer over je opleiding te doen.
 
Het lesmateriaal bestaat voornamelijk uit video, aangevuld met stukken tekst en oefenbestanden.
 
De meeste zelfstudie pakketten geven je een toegang tot de verschillende modules gedurende 2 of 3 jaren. In die periode kun je ook rekenen op een professionele en persoonlijke begeleiding van een mentor of docent.
 
Die studiebegeleiding is essentieel bij een opleiding als deze, waar regelmatig technische aspecten voorkomen en waar je eventueel raad wil vragen aan een professional!
 
Aan het einde van je opleiding kun je eventueel opteren om een praktijkgerichte stage te doen of om aan een examen deel te nemen en je diploma te behalen.

Twijfel je of Photoshop perfect bij je past?

Eén ding is zeker: een goede kennis van dit hyper populaire beeldbewerkingsprogramma is nooit weg gegooid. Het programma wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt en dat is met heel goede reden!
 
Je kunt de bal dus eigenlijk nooit mis slaan met deze cursus.
 
Maar het kan natuurlijk altijd zijn dat jij meer voelt voor het tekenen van je eigen illustraties of dat je een voorliefde hebt voor 3D modelling.
 
Als je nog twijfelt over het perfecte software pakket om jezelf in te verdiepen, dan neem je best een een kijkje naar ons artikel over grafische vormgeving.
 
Daar maak je kennis met de diverse softwarepakketten en studiemogelijkheden in de grafische sector.

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.