Online opleiding webdesign

Webdesign is één van die sectoren waarin je zeker bent van een mooie toekomst. De meeste bedrijven en ondernemers kiezen steevast voor een moderne website. En die website dient dan ook nog eens regelmatig vernieuwd te worden. Met een online opleiding webdesign kies je dus voor een zekere toekomst!

Opleiding webdesign – kies voor een zekere toekomst

De keuze om een opleiding tot webdesigner te volgen is een goede keuze om je toekomst zeker te stellen. De digitale wereld is er eentje die we niet zo snel zullen verliezen, terwijl oude ambachten al lang uit het straatbeeld verdwenen zijn. Door te kiezen voor een digitale opleiding ben jij er zeker van dat er werk voorradig zal zijn binnen jouw vakgebied.

Welke cursus webdesign kiezen?

In het online aanbod vind je een heleboel mogelijkheden wanneer het over webdesign opleidingen gaat. Gelukkig kun je de meeste van deze cursussen van thuis uit doen, wat dan weer bijdraagt aan je eigen veiligheid.

Maar hoe kies je de juiste cursus?

Basis webdesign opleiding of webdesign voor beginners

Een basis webdesign opleiding omvat alle informatie die je nodig hebt, zonder dat je daar zelf een voorkennis voor nodig hebt. Je kunt dit type cursus volgen als leek, zo lang je maar een beetje interesse hebt in technische dingen en computervaardigheden. Er wordt wel van je verwacht dat je alvast ietwat ervaring hebt met een computer. Zo kun je best goed op de hoogte zijn van alles wat met het internet te maken heeft.

Tijdens een basis opleiding webdesign wordt je klaar gestoomd om zelf websites te maken, of dat nu als hobby is of op professioneel niveau.

Dit kan je verwachten dat je leert:

 • Basis HTML5
 • Basis CSS3
 • Basis codeertalen, zoals jQuery, JavaScript, PHP, …
 • Je leert een domeinnaam kopen
 • Je leert je webhosting opzetten
 • Je leert hoe je een professionele website installeert
 • Je leert hoe je die website naar je hand zet

In een basis opleiding webdesign maken docenten vaak gebruik van specifieke CMS systemen waarmee je makkelijker en sneller een website kan opzetten. Veelal wordt er gebruik gemaakt van WordPress, wat een erg handig CMS systeem is, maar andere opleidingen maken bijvoorbeeld gebruik van Drupal of Joomla.

Heb je geen voorkennis van webdesign, dan zijn al deze systemen interessant. Heb je een voorkeur voor een specifieke CMS, dan kies je misschien beter voor een opleiding in die CMS.

Professioneel webdesigner

De opleiding professioneel webdesigner is soortgelijk aan de basisopleiding. Je mag van deze cursus verwachten dat de leerstof wat dieper in gaat op de details. Er wordt van je verwacht dat je start niveau iets hoger ligt en dat je een goede technische knobbel hebt om codeertalen makkelijker te begrijpen.

Dreamweaver

Dreamweaver is een softwarepakket dat al jaar en dag gebruikt wordt om visueel websites te ontwerpen. Het softwarepakket is voor velen de ultieme manier om, zonder code te leren, een prachtige en moderne website in elkaar te boksen. Wil jij graag websites gaan ontwerpen door gebruik te maken van Dreamweaver? Dan kies je best voor deze cursus.

WordPress

WordPress CMS heeft vandaag de dag het grootste aandeel in websites over de hele wereld. Bijna iedere website die jij open klikt, is gebouwd op WordPress. Om die reden is een webdesign opleiding met de focus op WordPress zeker een goede keuze.

Wil jij leren om websites te bouwen als hobby of om er je beroep van de maken? Dan is een opleiding WordPress één van de beste opties.

Joomla

Ook Joomla is een populaire CMS. Talloze webdesigners geven Joomla een voorkeur over WordPress. Dit CMS heeft andere mogelijkheden en toepassingen. Het platform is erg veelzijdig en biedt enorm veel mogelijkheden voor iemand die weet hoe die het CMS moet gebruiken.

Wil jij webdesigner worden en heb je een specifieke voorkeur voor het gebruik van Joomla? Dan is deze cursus de juiste. Weet je nog niet goed welk CMS het best bij je past? Dan kies je vermoedelijk beter voor een WordPress opleiding.

Opleiding blogger

De cursus blogger heeft een iets andere insteek. Tijdens deze opleiding leer je ook hoe je een website moet maken, maar de focus ligt ook iets meer op het aspect blogger. Je leert hier dus niet hoe je een webshop moet maken!

Wanneer je ervoor kiest om de opleiding blogger te volgen, zal je merken dat de focus ook wat meer op schrijven en marketing ligt. Je moet namelijk behoorlijk wat tekst schrijven om een blog vol te krijgen!

Dit leer je tijdens de opleiding blogger:

 • een moderne blog opzetten
 • domeinnaam en hosting regelen
 • artikels schrijven die scoren
 • een online inkomen vergaren
 • social media marketing

Thuisstudie webdesign – Studieduur

De duur van de opleiding tot webdesigner varieert afhankelijk van de specifieke opleiding die je kiest. Er hangt natuurlijk ook veel af van jouw motivatie en snelheid. Werk je meteen de eerste 3 hoofdstukken af op de eerste dag, dan zal de opleiding voor jou vrij snel gaan. Heb je er na 1 hoofdstuk al geen zin meer in? Dan kan het wat langer duren!

Je mag ervan uit gaan dat de kortste opleiding 3 tot 6 maanden duurt, terwijl de langere en meer diepgaande opleidingen tot een jaar in beslag nemen.

Tijdens alle online opleidingen krijg je toegang tot het lesmateriaal. Jij bepaalt zelf hoe traag of snel je gaat. Vaak bestaat er wel een limiet voor de duur van de toegang tot de lessen. Ook de professionele begeleiding is van beperkte duur. Je kunt er dus niet vanuit uit gaan dat cursisten na 5 jaar nog kunnen rekenen op hulp van je docent.

Wat zijn de mogelijkheden na een online cursus webdesign?

Zoals we eerder al zeiden, een webdesign opleiding brengt je een heleboel mogelijkheden voor de toekomst. En met een degelijke kennis en opleiding zorg je ervoor dat je een rooskleurige toekomst tegemoet gaat!

Dit zijn de toekomstmogelijkheden na een online opleiding webdesign:

 • werken in een webdesign bureau
 • je eigen webdesign agence opstarten
 • websites bouwen als freelancer
 • een eigen blog starten (of 10)
 • webdesigner bij een marketing bureau

De voordelen van een thuisstudie webdesign

Thuis studeren heeft een heleboel voordelen. Het is makkelijk en goedkoop. Bovendien hoef je jezelf niet aan te passen aan de lesuren of hoef je niet te pendelen naar de campus. Door een thuiscursus webdesign te volgen, leer jij op je eigen tempo, waar en wanneer je maar wil!

Jouw perfecte online opleiding webdesign gevonden?

Heb je de ideale opleiding gevonden? Klik dan zeker op de knop ‘Meer informatie’ om de exacte gegevens van de opleiding te ontdekken!

Interessant leesvoer over thuis studeren!