Volg een online cursus WordPress en maak zelf websites 

Het Content Management Systeem WordPress wordt wereldwijd door miljoenen webdesigners gebruikt voor de realisatie van professionele websites. Als jij zelf websites wil maken of een job wil scoren in een webdesign bureau, dan is een online cursus WordPress de ideale manier om daarmee te beginnen.
De WordPress cursus is één van de beste webdesign opleidingen die je kan volgen.

 

 

WordPress is een CMS of Content Management Systeem.
 
Het is een platform waarmee je, zonder dat je code hoeft te leren, een complete en functionele website kunt maken. Je hoeft geen code te leren, maar het platform is wel gebouwd op onderliggende code. Die code hoef je zelf niet meer te schrijven en je werkt met een overzichtelijk dashboard en diverse plugins om een website te bouwen.
 
WordPress is, vandaag de dag, de website bouwer bij uitstek die door miljoenen mensen gebruikt worden. De meeste webdesign bureau’s in België bouwen websites met deze CMS en de kans is dus groot dat je met een goede kennis van dit platform op veel plaatsen aan de slag kan.
 
Of je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen webdesign bureau te starten!

Een cursus WordPress volgen

Je kunt makkelijk een online WordPress cursus volgen vanuit het comfort van je eigen woning.
Thuisopleidingen zijn beschikbaar bij diverse online scholen, zoals Mediaschool, NHA en anderen.

Wat leer je tijdens een WordPress cursus?

Tijdens deze opleidingen leer je alles wat je moet weten, vanaf de start. Je krijgt inzicht in de structuur van een website en leert om zelf je eigen website te maken, vanaf de basis.
  • WordPress downloaden en installeren
  • Pagina’s maken
  • Een blog maken
  • Je website stylen en personaliseren
  • Plugins en functionaliteiten toevoegen

Wat kan je doen met een cursus WordPress?

Wanneer je een online cursus WordPress volgt, leer je om websites te maken met deze CMS.
 
Je kunt dus eerst en vooral zelf je eigen website of blog maken. Daarnaast kan je ook als zelfstandig webdesigner aan de slag, wat het ideale beroep is om van thuis uit te beoefenen. Je kunt zelfstandige in bijberoep of hoofdberoep worden en het is dan ook de perfecte digitale opleiding waarmee je van thuis uit kan werken.
 
Wil je liever voor een baas werken? Dan kan je met een goede kennis van WordPress bij de meeste webdesign bureau’s aan de slag. Bouw een online portfolio op en laat jouw webdesign talent zien aan de wereld om je droomjob te scoren.

Waarom voor WordPress kiezen?

WordPress is het populairste platform om websites mee te bouwen vandaag de dag.
Het is een robuust open-source platform met een goede basis.

WordPress is gratis

WordPress is een open-source CSM. Dat betekent dat de bron code voor iedereen toegankelijk is.
Ontwikkelaars houden zich wereldwijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en extra’s. Het platform zelf is dan ook gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.
Je mag gratis gebruik maken van de software. Uiteraard moet je wel zelf nog zorgen voor een domein en webhosting, wat meestal niet gratis is.

WordPress is toegankelijk

Het platform is zo ontwikkeld dat je zonder enige kennis van code of codeertalen toch makkelijk een website kan ontwikkelen.
Hoewel er natuurlijk wel code aan te pas komt, hoef jij je daar geen zorgen over te maken.
Het platform is toegankelijk voor iedereen en je hoeft geen nerd of techneut te zijn om er een professionele website mee te maken.

Er is veel support

Doordat het platform door zo veel mensen gebruikt wordt, is support in vele verschillende vormen vrij toegankelijk.
Een simpele Google zoekopdracht voor een bepaald probleem waar je mee kampt, is meestal voldoende voor het vinden van een goede oplossing.
Er bestaan websites die uitleg geven over de mogelijkheden met WordPress, maar er bestaan ook heel wat forums en plaatsen waar je terecht kan met vragen en problemen.

Alle functionaliteiten zijn mogelijk

Wil je een bepaalde functionaliteit toevoegen aan je website? Denk maar aan een interactieve kaart, een webwinkel, deelknoppen voor social media, …
Je hoeft het maar te bedenken. Er bestaan ongetwijfeld een plugin met de functionaliteit die jij wil toevoegen aan je website!

WordPress is veilig

Mede doordat de broncode van het platform vrij toegankelijk is, zijn er wereldwijd ontwikkelaars die zich bezig houden met het beveiligen van het platform.
WordPress is als platform op zichzelf al bijzonder veilig, maar je kunt altijd nog extra beveiliging toevoegen in de vorm van een plugin.

Zoekmachine vriendelijk

Wanneer je een website bouwt, doe je dat veelal niet alleen maar voor je eigen plezier.
Je wil gevonden worden in Google en daar helpt WordPress je bij.
Deze CMS is compleet uitgerust voor vindbaarheid. Het bevat alle functionaliteiten die je nodig hebt om gevonden te worden door zoekmachines.

Je hoeft geen code te leren

Dit is misschien wel het belangrijkste item. Code is een woord dat veel mensen afschrikt, begrijpelijk!
Met WordPress kan je een professionele website bouwen zonder ooit een lijn code tegen te komen.
Dat zorgt er voor dat WordPress toegankelijk is voor iedereen.

Je kunt er ieder type website mee bouwen

Door de opbouw van het CMS kan je er makkelijk alle kanten mee uit.
Wil je een blog maken of eerder een portfolio voor fotografie? Misschien wil je wel een webwinkel opstarten. Dit platform laat toe dat je ieder type website probleemloos kan maken.

Wil jij ook je dromen waarmaken met een online cursus WordPress?

Spreekt het CMS WordPress je aan en lijkt het je geniaal om zelf websites te kunnen maken? Dan is deze opleiding de perfecte uitvalsbasis om een goede kennis van het platform op te doen.
Met de online WordPress cursus leer je alles wat je moet weten om een goede start te maken. Je gaat meteen verder dan de basis en kan jezelf een volleerd webdesigner noemen tegen het einde van deze opleiding.
Waar wacht je nog op?
Bouw vandaag aan een mooie, digitale toekomst!

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.