Online cursus WordPress

WordPress is, met voorsprong, het populairste CMS ter wereld. Het is dan ook de ideale skill om het te maken op het World Wide Web. Door een online cursus WordPress te volgen, zet jij jezelf op de kaart en geef je jezelf meer mogelijkheden voor de toekomst. Een goede kennis van WordPress biedt een heleboel opties voor jezelf om zelf professionele websites te creëeren, maar je geraakt ook aan de bak in een webdesign bureau of als freelancer!

Waarom kiezen voor een WordPress cursus?

Het online cursus aanbod bevat een heleboel opleidingen die je van thuis uit kunt doen. Er zitten ook behoorlijk wat opleidingen tot webdesigner tussen. Waarom zou je dus kiezen voor een specifieke WordPress cursus? Wel, dat moet je natuurlijk helemaal niet. Maar het heeft wel veel voordelen.

Een goede kennis van het WordPress CMS garandeert namelijk dat jij een uitgebreide kennis op doet over het populairste CMS platform ter wereld. WordPress heeft het grootste aandeel aan websites die je momenteel online kunt vinden. De kans is dus groter dat jij aan de bak kunt komen door gebruik te maken van dit CMS, ten opzicht van de andere content management platformen.

Dit zijn enkele goede redenen een voor een cursus WordPress te kiezen:

WordPress is een enorm populair platform

Bijna de helft van alle websites die momenteel online staan, is gebouwd op WordPress. En daar bestaan een heleboel goede redenen voor!

WordPress is makkelijk en instapklaar

Het platform bestaat al vele jaren en wordt nog dagelijks verbeterd en gewijzigd. Het platform is ondertussen uitgegroeid tot een robuust en betrouwbaar systeem, dat helemaal werd geoptimaliseerd tot wat het nu is: makkelijk en intuïtief in gebruik

Er bestaat een grote community van gebruikers

WordPress is een open source systeem. Dat betekent dat iedereen de broncode kan inlezen en er eventueel plugins voor ontwerpen. Er bestaat dan ook een plugin voor iedere toepassingen die je je kan inbeelden.

Extreem veelzijdig

Dankzij de vele plugins en toepassingen is WordPress ondertussen veel meer dan een blogging platform. Het CMS groeide uit tot een compleet platform waarmee je professionele websites en webwinkels kunt bouwen.

Dit CMS wordt wereldwijd gebruikt

WordPress is niet enkel in Europa of de VS populair. De hele wereld bouwt op dit systeem. Het kan niet anders dan dat ze iets goed doen!

Dit platform gaat nog eeuwen mee

Dit content management systeem bestaat al erg lang en je mag er van uit gaan dat het nog erg lang zal blijven bestaan. Het systeem wordt nog steeds continu geüpdatet en verbeterd.

Je vindt makkelijk support indien je op problemen stuit

Omdat WordPress wereldwijd gebruikt wordt, zijn er dan ook overal mensen die hetzelfde proberen te doen als jij. Stuit je onverwacht op een probleem? Dan mag je ervan uitgaan dat de oplossing zich ergens op het web bevindt!

Aantrekkelijke interface

WordPress zit goed in elkaar en het ziet er bovendien ook erg goed uit, zowel de front end als de back end zijn intuïtief en aantrekkelijk. Je bouwt er trouwens ook prachtige, professionele websites mee!

Makkelijk voor jou en je klanten

De interface is makkelijk en gebruiksvriendelijk. Nadat jij een website hebt gebouwd voor een klant, wordt het tijd om die klant te informeren. Je moet uitleg geven over de back end en jouw klanten moeten weten hoe ze zelf dingen kunnen toevoegen of wijzigen aan hun website. WordPress is super makkelijk in gebruik en je zal er weinig problemen mee ondervinden om jouw klanten te informeren.

Ook handig voor webshops

In het begin was WordPress een echt blog platform. Je kon er dan ook vooral blogberichten mee publiceren. Maar door de jaren heen groeide het systeem enorm. Vandaag de dag is WordPress een super veelzijdig platform waarmee je makkelijk professionele websites kunt bouwen, maar ook complete webshops!

Wat kan je verwachten van een online cursus WordPress?

Tijdens een WordPress opleiding leer je een heleboel skills die je in de toekomst goed zal kunnen gebruiken. Je mag verwachten dat je deze skills leert tijdens de cursus WordPress:

 • Inleiding tot het CMS
 • Een website bouwen
 • Thema kiezen of bouwen en styling
 • Plugins selecteren en installeren
 • Pagina’s, berichten en categorieën
 • De Gutenberg interface gebruiken
 • Je website beveiligen
 • Basis HTML5 en CSS3
 • Je website promoten of basis digitale marketing

Cursus WordPress studieduur

De online opleidingen in dit aanbod variëren in studieduur van 3 maanden tot 1 jaar. Er hangt natuurlijk ook veel af van jouw studie snelheid en voorkennis.

Gemiddeld krijg je zo’n 2 jaar toegang tot de online cursus en mag je tijdens die periode ook contact opnemen met je docent om vragen te beantwoorden.

Wat zijn de mogelijkheden na een WordPress cursus?

Een WordPress cursus is de ideale manier om je toekomst veilig te stellen. Of je er nu voor kiest om aan de slag te gaan bij een webdesign bureau of marketing agency, of je kiest ervoor om je nieuwe skills voor je eigen doelen aan te wenden. De skill om een professionele website te bouwen zal je niet teleurstellen!

Deze beroepen kun je alvast uitoefenen na het volgen van een WordPress opleiding:

 • webdesigner bij een webdesign bureau
 • webdesigner bij een marketing agency
 • zelf een website, blog, webshop of affiliate website bouwen

Jouw ideale thuis opleiding WordPress gevonden?

Heb je de perfecte WordPress opleiding gevonden? Klik op de knop ‘Meer informatie’ om de specifieke informatie per opleiding te ontdekken!

Interessant leesvoer over thuis studeren!