Volg een online cursus Word en leer alle functies benutten

Wilde je altijd al graag wat beter met de computer leren werken? Of gebruik je Word voor je job, maar heb je het idee dat je er niet alles uit haalt wat er in zit?

Het volgen van een online Word cursus is een uitstekende manier om alle mogelijkheden en functies van Word te leren kennen. De opleiding behandelt onderwerpen als het maken van documenten, het opmaken van tekst, het gebruik van tabellen en afbeeldingen, het werken met sjablonen en meer. Je leert ook hoe je verschillende soorten documenten kunt maken, zoals brieven, cv’s, rapporten, brochures en meer.

Een online cursus Word is een uitstekende manier om je vaardigheden in het bewerken van documenten naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een beginner of een expert bent, met deze opleiding leer je snel en efficiënt omgaan met Word.

Je zal met gemak documenten kunnen invoegen, bewerken en opmaken.

Aan de hand van tutorials ontdek je praktische tips en handige trucs die je werk met Microsoft Word nog eenvoudiger maken.

Wat kan je allemaal doen met Word?

Word is een krachtig tekstverwerkingsprogramma, ontwikkeld door Microsoft.

Het heeft een groot aantal functies waarmee je bijna alles kunt maken, van eenvoudige documenten tot complexe rapporten en presentaties. Met Word kan je gemakkelijk professioneel ogende documenten maken, zoals brieven, memo’s, rapporten, nieuwsbrieven, brochures, cv’s en andere zakelijke of persoonlijke documenten.

Je kan je documenten ook aanpassen met opties voor tekstopmaak, zoals het wijzigen van de lettergrootte en het lettertype, het toepassen van vette of cursieve effecten, het toevoegen van randen en schaduw, en het invoegen van afbeeldingen.

Bovendien kan je tabellen, grafieken en afbeeldingen aan je documenten toevoegen. Deze populaire tekstverwerker bevat ook hulpmiddelen om in realtime met anderen aan een document samen te werken of om documenten met een wachtwoord te beveiligen.

Wat leer je in deze cursus?

Door het volgen van deze opleiding word je een vaardige gebruiker van Word. Deze online cursus biedt uitgebreide instructies over hoe je de software effectief en efficiënt kunt gebruiken.

Je leert hoe je documenten maakt, bewerkt en opmaakt. Ook complexere documenten komen aan bod, zoals tabellen en grafieken.

De cursus behandelt ook de basisprincipes van computergebruik en tips om efficiënter met documenten om te gaan.

Wat zijn de vereisten om deze cursus te volgen?

De opleiding is voor iedereen toegankelijk, maar het is handig als je een beetje uit de voeten kunt met een computer.

Zo beschik je best over een basiskennis van computers.

Daarnaast is toegang tot een computer met internetverbinding noodzakelijk voor deze online cursus. 

Wat na je opleiding Microsoft word?

Na je opleiding Word kan je veel verschillende posities invullen. Bijna iedere onderneming maakt gebruik van Word.

De cursus brengt je de vaardigheden en kennis bij die nodig zijn om snel en gemakkelijk professioneel ogende documenten te maken met behulp van de verschillende opmaaktools van de tekstverwerker.

Je kunt dus kiezen voor een administratieve job, maar ook voor een functie waar je Word kennis als aanvullende skill interessant is.

Je kunt deze opleiding ook zeker aanvullen met een cursus Excel.

Nog niet overtuigd? 5 extra redenen om Word beter te leren kennen

Twijfel je nog of Word de ideale tool is om je carrière een boost te geven? Dit zijn alvast nog 5 interessante redenen om jezelf bij te scholen.

1. Microsoft 365 wordt veel gebruikt door bedrijven en als je weet hoe je het efficiënt moet gebruiken, ben je een waardevolle aanwinst voor ieder bedrijf.

2. Het is een uitstekend hulpmiddel om snel en gemakkelijk documenten, presentaties en rapporten te maken.

3. Je kunt, met weinig moeite, professioneel ogende documenten maken voor persoonlijk of zakelijk gebruik.

4. Word bevat krachtige functies waarmee je jouw documenten kan aanpassen met opmaakopties, afbeeldingen, grafieken, tabellen en meer.

5. Als je eenmaal weet hoe je de verschillende hulpmiddelen in Word moet gebruiken, kan je heel wat tijd en energie besparen bij het maken van complexe documenten of presentaties.

Wil je Word leren om je CV aan te vullen met een onmisbare skill? Overweeg dan zeker ook om één van deze talen te leren die een meerwaarde zijn voor je CV.

 

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.