Volg een online cursus Excel en word je computer de baas!

Het volgen van een online Excel-cursus is een geweldige manier om de computervaardigheden die je nodig hebt om te slagen in de moderne wereld onder de knie te krijgen.

Met een online cursus kan je de basis leren van het maken van spreadsheets en formules. Maar ook meer geavanceerde onderwerpen zoals macro’s en grafisch ontwerp komen aan bod.

Door een online cursus Excel te volgen, geef je jezelf een waardevolle voorsprong geven in zowel je persoonlijke als professionele leven.

Het volgen van een Microsoft Excel cursus kan om verschillende redenen nuttig zijn. Het helpt je om handiger te worden in een programma dat door bijna elk bedrijf wordt gebruikt, waardoor het een waardevolle vaardigheid is om te hebben.

Een Excel opleiding kan je helpen de basis van het programma te leren en je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Excel heeft heel wat snelkoppelingen waarmee je complexe taken gemakkelijker kunt uitvoeren. Daarnaast geeft deze opleiding je meer inzicht in hoe je formules en functies kunt gebruiken, die essentiëel zijn voor gegevensanalyse.

Met deze vaardigheden kan je effectieve grafieken en visuals maken die je bevindingen duidelijk overbrengen. Uiteindelijk is een Excel-cursus een uitstekende manier om kennis op te doen over dit populaire software pakket en er een efficiëntere gebruiker van te worden.

Wat kan je allemaal doen met Excel?

Excel is een krachtig spreadsheetprogramma, ontwikkeld door Microsoft. Het behoort tot het Microsoft Office softwarepakket.

Het heeft vele nuttige functies die kunnen worden gebruikt om gegevens op een zinvolle manier te organiseren, te analyseren en te presenteren.

Met Excel kan je grafieken en diagrammen maken, berekeningen uitvoeren, databases beheren en taken automatiseren.

Je kunt er ook financiële overzichten mee maken, voorraden bijhouden, facturen genereren, trends in gegevens in de tijd analyseren, en nog veel meer.

Excel is een ongelooflijk veelzijdig instrument dat kan helpen bij het stroomlijnen en vereenvoudigen van verschillende aspecten van de bedrijfsvoering.

Wat leer je tijdens de opleiding Excel?

Tijdens een Excel-cursus leer je het spreadsheetprogramma van Microsoft te gebruiken.

Je leert gegevens organiseren en analyseren met behulp van formules, functies en meer.

Ook raak je vertrouwd met functies als het sorteren en filteren van gegevens, het maken van draaitabellen en grafieken, het delen van werkmappen met anderen en het automatiseren van taken met macro’s. Bovendien ben je in staat de meer geavanceerde functies van Excel te gebruiken, zoals Power Query, VBA-programmeertaal en Power Pivot.

Aan het eind van deze thuisstudie weet je perfect hoe je Excel effectief kunt gebruiken voor gegevensanalyse.

  • Opmaak van de spreadsheet (de basis van Excel)
  • Rijen, kolommen en cellen
  • Formules toepassen
  • Automatiseren van berekeningen
  • Alle functies en details om Excel als een pro te gebruiken

Welke jobs kan je doen wanneer je de opleiding Excel volgt?

Na het volgen van deze cursus, kan je de software gebruiken voor uiteenlopende taken.

Je kunt een gegevensanalist worden, die rapporten en grafieken maakt op basis van ruwe gegevens.

Je kan ook complexe formules maken om berekeningen te automatiseren en statistische analyses uit te voeren.

Daarnaast kun je leren hoe je databases en dashboards ontwikkelt waarmee gebruikers op een intuïtieve manier met gegevens kunnen omgaan.

Ten slotte kan je leren hoe je de krachtige macromogelijkheden van Excel kunt gebruiken om repetitieve taken te automatiseren en geavanceerde modellen te maken.

Met deze vaardigheden kan je aan de slag als gegevensanalist, financieel analist, bedrijfsanalist of zelfs databasebeheerder.

Meer overtuiging nodig?

Als je jouw carrièrevooruitzichten wil verbeteren of een concurrentievoordeel wil behalen op de werkplek, kan het volgen van een Excel-cursus de juiste keuze zijn.

Excel is een krachtig en veelzijdig hulpmiddel waarmee je gegevens toegankelijker kan maken.

Niet alleen kan het beheersen van Excel je werk gemakkelijker maken, het kan ook een hele nieuwe wereld van arbeidsmogelijkheden openen.

Als je jezelf wil onderscheiden van de massa en een aanwinst wil worden voor een organisatie, is een goed begrip van Excel essentieel.

Bovendien zijn werkgevers steeds meer op zoek naar sollicitanten met geavanceerde Excel-vaardigheden.

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.