NLP opleiding via thuisstudie: zo doe je dat

NLP, of Neuro-Linguïstisch Programmeren, is een wisselwerking tussen communicatie, persoonlijke ontwikkeling en coaching. Je leert hoe je beter communiceert, succesvoller wordt en hoe je tot rust en inzicht komt. Bovendien leer je dit alles perfect over te brengen als coach. Ontdek welke opleidingen tot NLP coach je van thuis uit kan doen!

Wat doet een NLP coach?

Als NLP-coach help je mensen positieve veranderingen in hun leven teweeg te brengen door technieken te gebruiken die gebaseerd zijn op de principes van NLP. 
 • Je werkt met cliënten om hen te helpen hun doelen te identificeren
 • Je helpt mensen vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om die doelen te bereiken
 • Je helpt cliënten ook om beperkende overtuigingen of gedragingen te ontdekken die hen ervan weerhouden succes te boeken
Door jouw coaching krijgen cliënten een beter inzicht in zichzelf en leren ze NLP-technieken gebruiken als hulpmiddel voor zelfverbetering.

Welke job kan je uitoefenen na een opleiding tot NLP coach?

Een opleiding tot NLP-coach biedt allerlei carrièremogelijkheden:
 • Start als zelfstandige NLP-coach. Zo help je mensen strategieën te ontwikkelen om hun persoonlijke doelen te bereiken en hun potentieel te benutten.
 • Je kan bedrijfstrainingen aanbieden waarin je medewerkers helpt om hun productiviteit en efficiëntie te verhogen.
 • Als NLP-coach kan je coachingsessies geven in: sociale vaardigheidstraining, coaching bij interpersoonlijke communicatie en mensen te helpen bij spreken in het openbaar.
 • Je kan ook je services aanbieden aan bedrijven om leidinggevenden te helpen hun leiderschap verder te ontwikkelen.
 • Ga aan de slag als bedrijfsconsultant en help bij het ontwikkelen van een doeltreffende organisatiecultuur, help leidinggevenden hun managementskills, leadership en communicatieskills verder te ontplooien.

Wat leer je tijdens een opleiding tot NLP coach?

Tijdens een opleiding in NLP coaching leer je alle vaardigheden die je helpen een succesvolle coach te worden.
Je leert:
 • De fundamenten van NLP
 • Communicatietechnieken
 • Hoe je een band opbouwt met cliënten.
 • Je krijgt ook inzicht in hoe de hersenen werken
 • Hoe je NLP-technieken gebruikt om je eigen overtuigingen en gedrag te veranderen.
 • Hoe je deze technieken toepast bij het werken met anderen om hen te helpen hun problemen te overwinnen en hun doelen te halen.
 
Daarnaast leer je ook meer over onderwerpen als doelen stellen, timemanagement, stressmanagement, het opbouwen van eigenwaarde, en meer.
Met een goed onderbouwde NLP coach opleiding rust je jezelf uit met de nodige tools om mensen te helpen positieve veranderingen te maken in hun leven. 

Wat is de studieduur?

De gemiddelde studieduur voor de uitgebreide opleiding varieert tussen de 6 maanden en 1 jaar. Je kiest zelf hoeveel tijd je spendeert aan je studies. Ga je liever wat trager? Geen probleem. Vaak heb je tot wel 3 jaar tijd om je studie af te ronden en begeleiding te krijgen tijdens je studie.
 
Wil je je slechts onderdompelen in de basistechnieken van NLP? Kies dan voor de korte module van de schoonheidsschool. Met 6 lessen van 3 uur in een virtual classroom schaaf jij in no-time je skills bij.

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.