Wat zijn de moeilijkste talen om te leren?

Wil je jezelf eens goed uitdagen en ben je op zoek naar een super complexe taal om te leren? Of ben je gewoon benieuwd en wil je wel eens weten welke juist de moeilijkste talen om te leren zijn?
 
Een nieuwe taal leren, is leuk. Het is bovendien ook een goede boost voor je brein.
 
Ben jij geobsedeerd door talen en zoek je een flinke uitdaging? Maak dan zeker ook gebruik van deze hacks om een taal sneller onder de knie te krijgen.
 
Misschien zoek je eerder een taal die je verder helpt in je carrière. Dan kies je beter één van de beste talen om te leren, die je ook vooruit helpen in je dagelijkse en professionele leven.
 
In het Hebreeuws maakt men gebruik van andere letters dan het alfabet dat wij gebruiken. Bovendien zit de zinsconstructie bij de Hebreeuwse taal heel anders in elkaar dan de manier waarop wij zinnen vormen.
 
Je kunt Hebreeuws zowel met als zonder klinkers schrijven en dat maakt de taal, zo mogelijk, nog ingewikkelder.
 
Nadat je de eerste obstakels om Hebreeuws te leren, hebt overwonnen, is het wel een leuke en bijzondere taal om te gebruiken. Laat jezelf dus zeker niet afschrikken en ga de uitdaging aan. Hebreeuws is een sierlijke en mooie taal om te leren en gebruiken.
 
Wil je Hebreeuws leren?

7. Fins

Fins lijkt een klein beetje op Hongaars. Beide talen zijn gerelateerd. Je kan je dus al voorstellen dat ook Fins op deze pagina thuis hoort!
 
De Finse taal maakt gebruik van 15 verschillende naamvallen. Woorden worden dan ook nog eens aan elkaar vastgeplakt. Zo hoor je niet wanneer het ene woord eindigt en het volgende begint. Je moet dus behoorlijk je best doen om een Fin te verstaan.
 
Daarnaast maakt Fins gebruik van enkele en dubbele letters, dat resulteert in een compleet andere betekenis van het woord. Het is dus niet moeilijk om serieuze blunders te maken wanneer je denkt dat je de uitspraak van een woord correct hebt!
 
Klaar voor een uitdaging?

6. Japans

Japans lijkt op geen enkele manier op de taal die wij spreken. Ook hier verschilt de uitspraak en de schrijfwijze enorm.
 
Voor Nederlandstalige personen is Japans dus een behoorlijk moeilijke taal om te leren.
Bovendien maken Japanners ook een groot onderscheid tussen de formele en informele taal.
 
Iemand die formeel praat, spreekt bijna een compleet andere taal dan iemand die thuis tegen zijn kinderen praat. Dat maakt het extra moeilijk om jezelf verstaanbaar te maken en om anderen te begrijpen.
 
Interesse om Japans te leren?

5. Ijslands

De Ijslandse taal is uitgerust met diverse vervoegingen en verbuigingen. Zo worden de woorden in iedere context anders gebruikt, geschreven en uitgesproken.
 
Ijslands gebruikt eerder achtervoegsels in de plaats van lidwoorden. Mijn huis wordt dus een ingewikkelde verbuiging op het woord huis. Dat zorgt ervoor dat één woord tientallen verschillende verbuigingen heeft, totdat je het basiswoord er helemaal niet meer uit kunt halen.
 
Ga je de uitdaging aan?

4. Hongaars

Het Hongaars is een taal die niet te vergelijken is met onze Nederlandse taal. Hoewel de leestekens, letters en karakters overeenkomen, zit er toch een groot verschil in de schrijfwijze.
 
Zo kan elke klinker in verschillende vormen gebruikt worden: met een accent of met een trema. De uitspraak verandert ook wanneer een klinker wordt uitgerust met een extraatje.
 
Ook vervoegingen zijn moeilijk in het Hongaars. Zo wordt ieder woord aangepast naargelang de zin waarin het wordt gebruikt.
 
Een simpel woord als huis, kan zowaar 10 verschillende schrijfwijzen of uitspraken hebben, afhankelijk van wiens huis het is en wat er met het huis gebeurt.
 
Wil jij Hongaars leren?

3. Arabisch

Arabisch is een bijzonder moeilijke taal om te leren.
Dat komt vooral doordat de letters op diverse manieren geschreven en gebruikt worden binnen verschillende woorden.
 
Alles hangt af van het exacte woord en van de locatie van de letter binnen het woord.
Daarnaast schrijf je in het Arabisch geen klinkers.
 
Je spreekt ze wel uit, maar je schrijft ze niet. Dat maakt het voor Nederlandstalige mensen heel moeilijk om een geschreven woord uit te dokteren of om een gesproken woord neer te pennen.
 
Toch een kansje wagen om Arabisch te leren?

2. Grieks

Het is niet zomaar dat de studenten die de studierichting Grieks-Latijn gekozen hebben, als bollebozen worden benoemd.
 
Het is de moeilijkste studierichting, maar het Grieks is ook een ingewikkelde taal.
 
Het Grieks wordt bestempeld als een moeilijke taal doordat er andere letters en leestekens worden gebruikt. Iedere taal die gebruik maakt van nieuwe karakters, die wij zelf niet gebruiken, valt onder de moeilijke talen om te leren.
 
Het is een hele uitdaging om aan deze taal te beginnen als Nederlands je moedertaal is.
 
Wil jij Grieks leren?
 

1. Chinees en Mandarijn

Geen wonder dat we Chinees op de eerste plaats zetten. Wie heeft er nog nooit gezegd: dat is precies Chinees!
 
Zeker wanneer we helemaal niets begrijpen van een onderwerp, refereren we graag naar hoe ingewikkeld de Chinese taal is.
 
Terecht.
 
Chinees mag dan de meest gesproken taal ter wereld zijn, voor Belgen en Nederlands is het zeker geen makkelijke taal.
 
Het is, met voorsprong, de moeilijkste taal om te leren.
 
Het Chinese alfabet is een kunstwerk om te zien en het is bijzonder moeilijk om zelf na te tekenen en te begrijpen.
 
Chinees kan geschreven worden in de traditionele Chinese karakters, maar je kunt ook gebruik maken van pinyin, een verwesterde vorm van de Chinese taal.
 
Niet alleen zijn de geschreven karakters heel anders dan de letters die wij in ons alfabet kennen. Ook de uitspraak van de Chinese taal is geen lachertje.
 
Iedere regio heeft een compleet andere uitspraak. Een kleine nuance in de uitspraak zorgt voor een ander woord. Zo maak je dus erg snel vergissingen, want wanneer je een lettergreep anders uitspreekt, zeg je een heel ander woord.
 
Interesse om Chinees te leren?

Een kansje wagen met de moeilijkste talen om te leren?

Het is niet omdat deze talen moeilijk zijn om te leren, dat het compleet onmogelijk is!
 
Als je interesse hebt om de taal te leren of je wil emigreren naar één van de landen waar deze talen gebruikt worden, dan kan het erg interessant zijn om toch de taal onder de knie te krijgen.
 
Laat je dus zeker niet afschrikken door de moeilijkheidsgraad van een bepaalde taal en ga ervoor!

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.