Wat zijn de meest gesproken talen ter wereld?

Op onze aardbol bestaan er duizenden verschillende talen. Van die, meer dan 7000 talen, wordt er maar een handvol talen wereldwijd gesproken.
 
In totaal zijn er iets meer dan 20 talen die door een groot deel van de wereldbevolking gesproken worden.
 
Je hoeft dus geen 7000 talen te leren om de wereld te kunnen verkennen.
 
Als je al eens begint met de 7 meest gesproken talen ter wereld, geraak je eigenlijk overal!
 
Dit zijn de meest gesproken talen ter wereld.
 
In dit artikel hebben we het over mensen die de taal als moedertaal hebben. Voor een taal als Engels mag je daar dus zeker nog miljoenen anderen bij tellen die Engels als tweede of derde taal gebruiken.
Meer dan 900 miljoen mensen gebruiken Mandarijn als hun moedertaal.
Daardoor staat deze taal op de eerste plaats.
 
De populatie van Chinees sprekende landen blijft almaar groeien en het zal dan ook niet erg lang duren voor er een miljard mensen zijn die Chinees als moedertaal hebben.
 
Het Chinees of Mandarijn kent bijzonder veel dialecten. Maar in dit artikel hebben we het over het aantal mensen die de verzamelnaam Chinees voor hun moedertaal gebruiken.
 

2. Spaans

Zo’n 460 miljoen mensen spreken Spaans als moedertaal. Daar komen nog eens een kleine 100 miljoen mensen bij die Spaans spreken als tweede of derde taal.
 
Daarom staat ook Spaans hoog in deze lijst. De Spaanse taal wordt in verschillende landen en regio’s als moedertaal gesproken. Het gaat hier dan over Spanje, maar ook over de Midden Amerikaanse en Zuid Amerikaanse landen.
 
Zelfs in de Verenigde Staten zijn er veel Spaans sprekende mensen.
 
Jezelf onderdompelen in de Spaanse taal door online Spaans te leren?

3. Engels

380 miljoen mensen spreken Engels als moedertaal. Als je daar nog eens de 750 miljoen mensen bij telt die Engels als tweede of derde taal gebruiken, dan zou je deze taal ook op de eerste plaats kunnen zetten.
 
Engels is dé wereldtaal bij uitstek als je verre reizen wil maken of contact wil leggen met mensen uit het buitenland. Er zijn minder mensen die de taal als moedertaal hebben dan bij de Chinese taal, maar een kennis van de Engelse taal brengt je wel verder.
 

4. Hindi

Zo’n 341 miljoen mensen spreken Hindi als moedertaal Daarnaast spreken nog eens 270 miljoen mensen deze taal als tweede taal.
 
Dat zoveel mensen de taal als tweede taal gebruiken, komt doordat het land meer dan 20 officiële talen telt. Veel mensen hebben dus een andere Indische variant als moedertaal en spreken Hindi als tweede landstaal.
 
Hindi is één van de meer dan 20 officiële talen van India. Het land behoort tot de dichtst bevolkte gebieden in de wereld.

5. Arabisch

Met zo’n 250 miljoen sprekers, staat Arabisch ook in deze lijst.
 
Arabisch is een literaire taal die in 26 islamitische landen als basistaal wordt gebruikt. Veel van deze landen houden er nog een extra taal op na, maar Arabisch blijft overal de erkende taal.
 
Iedereen heeft er dan ook een goede kennis van één van de verschillende vormen van Arabisch.
 
Door Arabisch te leren als extra taal, dompel je jezelf onder in een rijke cultuur.
 
Wil jij graag Arabisch leren online?

6. Portugees

Er zijn ongeveer 221 miljoen mensen die Portugees als moedertaal spreken. Daarmee belandt deze taal op de zesde plaats.
 
Behalve de Portugees sprekende Portugezen binnen Europe, is Portugees ook de officiële taal in het gigantische Brazilië. De basistaal is dezelfde, ook al spreekt men in Brazilië een ander dialect.
 
Een goede kennis van het Portugees is niet alleen een boost voor je carrière. Ook wanneer je bijvoorbeeld graag een reisje naar Portugal of Zuid Amerika plant, is Portugees een interessante taal om onder de knie te krijgen.

7. Russisch

Rusland bedekt een gigantische oppervlakte van de wereld. Hoewel het gebied niet overal even dicht bevolkt is, zijn er toch zo’n 150 miljoen mensen die Russisch als moedertaal hebben.
 
Naast Rusland gebruiken ook andere landen het Russisch als officiële taal, zoals Belarus, Kazachstan en Kirgizië. Zo bekom je al gauw behoorlijk veel Russisch sprekende mensen!
 
De Russische taal leren is niet gemakkelijk. Deze taal is bijzonder complex en moeilijk om te leren, vooral doordat we weinig overeenkomsten zien met ons vertrouwde Nederlands.

Wil je één van de meest gesproken talen ter wereld leren?

Ben je opzoek naar een taal om te leren? Dan kies je best een taal die je vooruit helpt, tenzij je alle populaire talen al kent natuurlijk.
 
Door te kiezen voor een taal die door heel veel mensen gesproken wordt, zorg je ervoor dat je een ruimere wereld voor jezelf open maakt. Je geeft jezelf meer kansen om werk te zoeken, om te reizen en om contacten te leggen met mensen uit een ander deel van Europa of de wereld.
 
De keuze voor één van de meest gesproken talen ter wereld, is dus zeker een goede optie!

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.