Kindermassage

Ben jij mama of papa en zou je graag leren hoe je je kind(je) een relaxerende massage geeft? Ben je massagetherapeut of kindercoach en ben je op zoek naar een extra specialisatie? Dan is de opleiding Kindermassage jou op het lijf geschreven!Tijdens deze praktijkgerichte cursus krijg je onder de knie hoe je specifieke massagetechnieken voor kinderen op een correcte en veilige manier uitvoert.

265,00 

Beschrijving

Ben jij mama of papa en zou je graag leren hoe je je kind(je) een relaxerende massage geeft? Ben je massagetherapeut of kindercoach en ben je op zoek naar een extra specialisatie? Dan is de opleiding Kindermassage jou op het lijf geschreven!
Tijdens deze praktijkgerichte cursus krijg je onder de knie hoe je specifieke massagetechnieken voor kinderen op een correcte en veilige manier uitvoert. Veel aandacht gaat daarbij naar methodes om het kind te laten ontspannen. Er wordt ingezoomd op de ademhaling, klank, bewegingsexpressie en dans. Je krijgt ook tips om de signalen van kinderen op te pikken. Je leert luisteren naar hun lichaamstaal en komt te weten op welke manier je hen positief prikkelt.
Content
Signalen oppikken en luisteren naar de lichaamstaal van het kind
Massagetechnieken: laat kinderen ontspannen
Jezelf inleven in de wereld van kinderen
Hoe geef ik kinderen de ondersteuning om zich maximaal te kunnen ontplooien?
Hoe ga ik om met mentale of fysieke beperkingen, ADHD of autisme?
Zelf aan de slag: thuis, in de klas, in een leefgroep of in een praktijk
Competences
Jij geeft kinderen relaxerende en deugddoende massages.
Je begrijpt de leefwereld van kinderen en pikt hun signalen en lichaamstaal op.
Je stemt je massagetechnieken af op elk individueel kind.