6 hacks om sneller een nieuwe taal te leren

Heb je besloten om een nieuwe taal te leren?
 
Je kijkt misschien op tegen het proces of je vreest dat het allemaal wat moeilijk zal zijn. Maak je geen zorgen, want er bestaan enkele hacks om je te helpen die nieuwe taal sneller onder de knie te krijgen.
 
In dit artikel helpen we je alvast een stapje vooruit. Je vindt hier enkele leuke hacks die je zullen helpen om sneller een nieuwe taal te leren!
Zoals dat met alle nieuwe dingen is, gaat het makkelijker om iets te leren wanneer het je effectief interesseert. Zo is het ook met een nieuwe taal. Kies je voor een makkelijke taal of eerder een moeilijke? 
 
Zwijmel jij al weg bij het horen van een Spaans liedje op de radio? Of gaat je voorliefde eerder uit naar een Franse chanson die je meevoert naar de Franse wijnregio’s? Misschien droom je wel van de Schotse Highlands en lijkt Engels je de perfecte aanvulling op je vocabulaire.
 
Kies voor een taal die je leuk lijkt of waar je van droomt en alles zal veel vlotter gaan!

2. Dompel jezelf onder in je nieuwe taal

Wil je echt snel een nieuwe taal oppikken? Dan moet je jezelf helemaal onderdompelen in de taal en de cultuur.
 
Dat kun je doen door op zoek te gaan naar mensen in je omgeving die een buitenlandse afkomst hebben of die de taal als moedertaal hebben. Met hen kun je vrijuit oefenen en je mag er van uit gaan dat je vrienden je foutjes ook met plezier verbeteren.
 
Nog beter is het als je een reisje boekt naar een land waar jouw nieuwe taal gesproken wordt. Boek bijvoorbeeld een citytrip naar Londen om volop Engels te praten met locals. Ook zij zullen je graag verbeteren wanneer je al eens een foutje maakt!

3. Stel een deadline

Een deadline helpt je om je focus bij de les te houden. Zo kun je jezelf opleggen om tegen de zomervakantie je eerste 500 Duitse woorden te leren. Of je geeft jezelf een maand om de eerste 3 hoofdstukken van die Duitse cursus onder de knie te krijgen.
 
Een deadline zorgt voor een gezonde druk om verder te werken aan je doel.

4. Het woord van de dag

Het woord van de dag is een leuke en interessante manier om nieuwe vocabulaire te leren. Zo kies je iedere dag (of iedere week) een nieuw woord dat je die dag moet gebruiken in zo veel mogelijk situaties.
 
Zeker wanneer je samen met iemand anders een nieuwe taal leert, is het woord van de dag een leuke en ludieke manier om samen aan je vocabulaire te werken. Een nieuwe taal leren wordt plots leuker en toegankelijker.

5. Entertain jezelf met je nieuwe taal

Entertainment is een goede manier om een nieuwe taal sneller te leren. Zo kun je bijvoorbeeld een Spotify song lijst zoeken met Franse nummertjes. Maar het werkt zelfs nog beter om films te kijken waarin jouw gekozen taal gebruikt wordt.
 
Je begrijpt misschien niet meteen alle woorden en de ondertitels zijn nog steeds een geschenk uit de hemel, maar je krijgt wel meer inzicht in hoe de taal gebruikt wordt, de cadans en het ritme van de taal.

6. Leer eerst de belangrijkste woorden

Het is moeilijk te geloven, maar je kunt een nieuwe taal al redelijk goed leren spreken door de 300 tot 500 belangrijkste woorden te leren.
 
Bij de taal die je zelf als moedertaal hebt, merk je het zelf niet zo, maar de vocabulaire die we dagelijks gebruiken is eigenlijk helemaal niet zo uitgebreid.
Je hebt er dan ook weinig aan om het Franse woord voor ‘schroevendraaier’ te leren tijdens de eerste week.
 
Begin met de 300 tot 500 woorden die het vaakst gebruikt worden. Je zal zien dat je met die woorden al behoorlijk wat kunt zeggen!

Wil jij snel en makkelijk een nieuwe taal leren?

Afhankelijk van de taal die je kiest, kun je vrij snel en makkelijk voldoende leren om je plan te trekken tijdens je vakantie. En eens je dat punt bereikt hebt, wordt het steeds makkelijker om meer kennis te vergaren van die taal.
 
Begin je met de moeilijkste dingen, dan zal je snel je motivatie verliezen om verder te doen en dat werkt natuurlijk niet zo goed!
 
Maak het jezelf niet te moeilijk, zeker niet in het begin.
 
Het helpt natuurlijk ook om een cursus te volgen die je de leerstof in kleine, hapklare brokjes aanbiedt, zodat jij binnen de kortste keren een extra taal onder de knie hebt!
 

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.