Front end developer opleiding – de opties

Front end development is een belangrijk onderdeel van webdesign. Het is dan ook één van de mogelijkheden wanneer je op zoek gaat naar een cursus webdesign die het best bij jou past. De front end developer opleiding is erg interessant voor mensen die graag tijd spenderen aan de computer en aan het eind van de dag een mooi project willen kunnen neerleggen.
Ontdek alles wat je moet weten over de cursus front end developer!

Wat leer je tijdens een cursus front end developer?

De front end developer opleiding is een erg complete cursus waarbij je alles leert wat je moet weten. De cursus is toegankelijk voor beginners en je hebt dus geen programmeerkennis nodig.
 
In sommige gevallen bestaat de opleiding uit verschillende modules die je eventueel ook apart kan volgen. In andere gevallen wordt front end development als één geheel aangeleerd.

Webdesign en web development

Je leert hoe een website in elkaar zit, zowel van binnen als van buiten.
 
Je neemt een kijkje naar de front end van websites. Daarna duik je onder de motorkap om te ontdekken hoe de structuur werkt en welke onderdelen essentieel zijn om de website te tonen aan bezoekers.
 
Je leert de terminologie van websites en binnen na een korte tijd hebben die termen geen geheimen meer voor jou: HTML, CSS en wireframes zijn dagelijkse kost.

Javascript en jQuery

Om functionaliteiten en objecten toe te voegen aan websites, heb je nood aan de programmeertalen Javascript en jQuery. Je leert hoe je een script moet schrijven en hoe je die daarna kan implementeren in de website.

WordPress

De meeste front end developers zullen later in WordPress gaan werken. Daarom is een module met leerstof over WordPress onontbeerlijk.
 
Je maakt kennis met het populaire CMS WordPress en achterhaalt hoe het platform werkt om websites te tonen aan bezoekers.

En nog veel meer!

De verschillende opleidingen bieden verschillende modules en onderdelen aan.
 
De front end developer opleiding bij Centrum voor Afstandsonderwijs en Mediaschool zijn erg uitgebreid en bevatten eigenlijk het cursusmateriaal van diverse cursussen in één opleiding die je tot een volleerd webdesigner maken!
 
Wil jij echt alles leren over hoe je een professionele website kan maken? Kies dan voor de opleiding bij één van deze 2 scholen.

Programmeur of developer?

Een programmeur is iemand die zich voornamelijk met code bezig houdt. Door stukjes code te schrijven en genereren, zorgt die ervoor dat een bepaalde functionaliteit ontstaat of evolueert.
 
Een developer of ontwikkelaar heeft kennis van een ruimer aanbod aan vakgebieden. Dat betekent dan ook vaker dat de programmeerkennis van een front end developer ietsje minder is dan die van een programmeur die zich in één of meer codeertalen verdiept.
 
Je kunt natuurlijk ook een cursus programmeren volgen en daar kiezen voor één of meer talen. Deze talen zie je gemiddeld niet tijdens een cursus front end developer. In deze cursus krijgen vooral de code talen HTML, CSS, Javascript en jQuery meer aandacht.

WordPress cursus of front end developer?

De WordPress cursus gaat ietsje minder diep in op het complete onderwerp dan de opleiding front end developer.
 
Tijdens de cursus WordPress leer je effectief alleen WordPress. Die module zit veelal in de cursus front end webdeveloper inbegrepen. Dat betekent dat je met de opleiding tot front end developer een veel ruimere kennis opdoet dan alleen maar WordPress kennis.

Hoe lang duurt de cursus front end development?

Het aanbod bij de verschillende scholen varieert slechts minimaal.
Omdat de opleiding vrij uitgebreid is, doen de meeste studenten er wel een tijdje over.
 
De effectieve studieduur hangt af van jouw eigen tempo en motivatie.
 
Je mag rekenen op een gemiddelde studietijd van 9 tot 12 maanden voordat je alle leerstof onder de knie hebt!

Wil je de front end developer opleiding volgen?

Heb jij interesse om alles te weten te komen over het maken en ontwikkelen van een website? Dan is deze cursus de ideale manier om dat te doen.
 
Deze super complete opleiding is de ideale manier om je carrière om te gooien of om jezelf een opstapje aan te bieden naar een carrière als zefstandig webdesigner.

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.