Fietsenmaker

De populariteit van fietsen in ons wielerland is terug aan het stijgen! Fietsen is niet alleen goedkoper en een stuk sneller én handiger in de stad; het vervuilt ook minder! En met het uitgebreide aanbod stads-, race-, en elektrische fietsen, mountainbikes en bakfietsen is er altijd wel werk aan de winkel voor jou als zelfstandige, voor handige harry’s of voor amateurwielrenners om aan fietsen te sleutelen!Fietsenmakers die hun vak meester zijn, hebben dus ongetwijfeld een mooie toekomst voor zich.

565,00 

Beschrijving

De populariteit van fietsen in ons wielerland is terug aan het stijgen! Fietsen is niet alleen goedkoper en een stuk sneller én handiger in de stad; het vervuilt ook minder! En met het uitgebreide aanbod stads-, race-, en elektrische fietsen, mountainbikes en bakfietsen is er altijd wel werk aan de winkel voor jou als zelfstandige, voor handige harry’s of voor amateurwielrenners om aan fietsen te sleutelen!
Fietsenmakers die hun vak meester zijn, hebben dus ongetwijfeld een mooie toekomst voor zich. Je herstelt en verkoopt fietsen en geeft je klanten uitgebreid advies over welke fiets het beste bij hen past. Wie wil starten als fietsenmaker in hoofd- of bijberoep wordt door middel van deze cursus binnen de kortste keren opgeleid!
Content
Soorten fietsen
Basisgereedschap in het atelier
Eerste nazicht van de fiets
Schuifmaat en schroefmaat
Lassen, solderen en lijmen
Mechanische wetten en fietstechniek
Frames en voorvorken
Frezen van de balhoofdlug en de bracketlug
Wielen, spaken, velgen en banden
Verschillende soorten remmen
Kettingen, kettingkasten en versnellingen
Het ‘aankleden’ van de fiets
Fietspompen en fietsaccessoires
Starten als zelfstandig fietsenmaker
Competences
Derailleursysteem of naafversnelling? Voor jou is het geen Chinees meer!
Jij verwijdert, monteert en onderhoudt elk fietsonderdeel in een handomdraai.
Jij tovert een wrak in sneltempo om in een gloednieuwe tweewieler.