6 digitale opleidingen waarmee je van thuis uit kan werken

Van thuis werken, voor velen is het een droom, net als voor ons! Maar hoe begin je eraan? En welke opleiding moet je gevolgd hebben? In dit artikel geven we je wat meer informatie over de beste opleidingen waarmee je van thuis uit kan werken.

Digitale thuisberoepen zijn jobs die je veelal van achter je computer uitvoert. Online werk en computerwerk vereist niet altijd jouw aanwezigheid op het werk. 

Voor mensen die graag aan de computer werken, is dit type beroep een goede manier om een remote job te vinden.

6 digitale opleidingen waarmee je van thuis uit kan werken

Zonder verdere omwegen!

We geven je graag enkele opties voor opleidingen waarmee jij van thuis uit kan werken. Sommige opleidingen zijn digitaal. Andere zijn eerder persoonlijk.

Dit zijn de mogelijkheden!

1. Programmeren

Programmeurs behoren tot de best betaalde thuiswerkers ter wereld. Een opleiding programmeren is dan ook jouw toegangsticket tot een job die je van uit je eigen woonkamer kan uitvoeren.

Het beroep programmeren kent vele luiken en er zijn dan ook verscheidene programmeertalen waar je uit kan kiezen. 

2. Digitale marketing of online marketing

Als online marketeer werk jij van achter je computer. Je houdt regelmatig een video meeting met een klant of met je opdrachtgever. De rest van de tijd werk je individueel aan jouw projecten.

Niet iedere werkgever laat online marketeers van thuis uit werken, maar dat aandeel groeit nog steeds.

3. Webdesigner of developer

Als webdesigner werk je voor een agency of je start zelf je eigen agency op. Beide mogelijkheden zijn een goede optie om van thuis uit te werken.

Na een opleiding webdesign ben jij in staat om professionele websites te bouwen voor jezelf en voor jouw klanten. Tijdens de verschillende studies leer je ieder aspect van webdesign en wordt je klaargestoomd om zelf aan de slag te gaan als volleerd webdesigner.

Je kunt kiezen voor een all round webdesign opleiding, maar ook de cursussen voor ontwikkelaar of developer zijn een interessante keuze.

4. WordPress specialist

De meeste webdesigners vandaag de dag werken met het WordPress CMS. Als WordPress specialist maak je dan ook veel kans om snel aan de slag te gaan bij een webdesign bureau of als zelfstandig WordPress webdesigner.

Een WordPress opleiding biedt het interessante vooruitzicht om van thuis uit te werken!

5. Grafisch ontwerper

Ben je een creatieve ziel en heb je meer interesse in grafisch ontwerp? Miljoenen gespecialiseerde grafisch ontwerpers voeren hun job van thuis uit. Met een gespecialiseerde opleiding grafisch ontwerp kan ook jij aan de slag met je tekentablet en laptop.

Ook opleidingen voor softwarepakketten als LightRoom, Photoshop, InDesign en Illustrator geven je een mooi vooruitzicht op een creatieve job die je van thuis uit kan doen.

6. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier van digitale marketing waarmee je een commissie verdient wanneer je de producten van iemand anders verkoopt. Dit commissiemodel resulteert in een passief inkomen.

Door jezelf te verdiepen in affiliate marketing kan je na een tijdje gewoon thuis blijven zonder te werken (of op reis gaan).

De populairste opleiding om alles te leren over affiliate marketing, is de Affiliate Marketing Revolutie opleiding.

Van thuis werken met een digitale opleiding

Een goed geselecteerde digitale opleiding geeft je het vooruitzicht op een mooie job. Heb je al een opleiding afgerond en ben je op zoek naar een remote job. Bekijk dit artikel met enkele interessante platformen waar je remote jobs kan vinden.

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.