Op zoek naar een content marketing opleiding die bij je past?

Hou je van schrijven en goochel je graag met woorden? Dan is de content marketing opleiding ongetwijfeld een goede keuze om jouw carrière een boost te geven.
 
Content marketing is een vorm van marketing waarbij je slim content inzet om een groot publiek te bereiken. Het begrip is breder dan je op het eerste zicht zou denken en je kunt binnen de content marketing afdeling nog wel enkele kanten uit.
Content marketing is best een breed begrip en er bestaan allerlei functies die je kan vervullen in deze circle of content.
 
Zo moet er iemand de content marketing strategie uitvoeren, iemand doet zoekwoordenonderzoek om de content af te stemmen op de online vraag naar informatie.
 
Daarna schrijft een copywriter of SEO copywriter die content om de strategie in te vullen met goed geschreven teksten.

Content Marketing opleiding

De all-round content marketing opleiding is erg ruim. Je leert alles wat zowel met content als met marketing te maken heeft. Op die manier kan je na deze opleiding aan de slag in diverse functies binnen de content marketing.
 
Je leert alles over content strategie via verschillende kanalen, zoals landingspagina’s, blogs, social media en andere platformen.
 
Daarnaast leer je ook hoe je die content effectief kunt verspreiden zodat zo veel mogelijk mensen je content onder ogen krijgen. Je test content formaten en analyseert hoe goed de verschillende types content werken bij het publiek dat jij wil bereiken.
 
Zoekmachine optimalisatie en SEA komen ook aan bod in de content marketing opleiding.

Cursus data driven content marketing

Data-driven content marketing is een vak apart!
 
Het is een strategische manier om content te benaderen op basis van data analyse.
 
Het programma is bijzonder uitgebreid en leerrijk. Tijdens de data-driven content marketing cursus komen verschillende thema’s aan bod.
 
Deze onderwerpen bereiden je alvast voor op een functie in de wereld van data-driven content productie en marketing.
 
  • verschillende soorten databronnen en metrics leren kennen en gebruiken
  • integratie van data in een marketing strategie
  • klassieke en nieuwe big data analytics
  • content strategie
  • content creatie en promotie
  • analyse van gepubliceerde content
  • SEO en SEA
  • schrijven voor diverse media
 
Interesse in big data? Misschien is de opleiding Big data marketing iets voor jou!

Copywriting cursus

Een belangrijke onderdeel binnen de content marketing afdeling bestaat uit copywriters die effectief content produceren.
 
Als copywriter is jouw belangrijkste taak het schrijven van overtuigende teksten.
 
Je schrijft content met een bepaald doel. Dat doel wordt vooraf bepaald.
 
Teksten kunnen dienen om klanten te informeren, maar ze kunnen ook dienen om potentiële klanten te overhalen een bepaald product te kopen.
 
Copywriters spelen een belangrijke rol in de marketing wereld. Je kunt met deze opleiding dan ook relatief makkelijk een job vinden bij verschillende soorten bedrijven, zoals webdesign bureau’s marketing agency’s en andere ondernemingen die zich met content bezig houden.

Cursus SEO - scoren in Google

SEO is een noodzakelijke aanvulling voor iedere opleiding die met content in aanraking komt.
 
SEO vriendelijke teksten schrijven is dan ook een essentiële skill voor iedere content marketeer en copywriter.
 
Door je teksten zodanig te schrijven dat ze meer kans maken om op de eerste pagina in Google terecht te komen, bezorg je jouw klanten meer bezoekers en meer potentiële klanten.

Wat doet een content marketeer?

Een content marketeer maakt op een strategische manier gebruik van diverse soorten content om een specifiek publiek te bereiken.
 
De content draagt een bepaalde boodschap uit en wordt verspreid met een bepaald doel.
 
Een succesvolle content marketeer zorgt ervoor dat de juiste content op het ideale tijdstip naar de buitenwereld wordt uitgebracht.
 
Met die content bereikt een goede content marketeer de voorop gestelde doelstellingen.
 
Die doelstellingen kunnen verschillend zijn, afhankelijk van de wensen van de klant. In sommige gevallen wil de ondernemer meer merkbekendheid krijgen of een bepaalde uitstraling uitdragen.
 
In de meeste gevallen is het de bedoeling dat er meer potentiële klanten naar een website komen en daar een aankoop doen.
 
Hoewel verkoop en omzet vaak de belangrijkste doelstellingen zij, kan het natuurlijk ook gebeuren dat je als content marketeer eerst het vertrouwen van potentiële klanten moet winnen.

Welke carrièremogelijkheden heb je na een content marketing opleiding?

Deze opleiding bereid je voor om in de toekomst vooral met content bezig te zijn.
Behalve geschreven woorden, kan content eventueel ook visueel zijn.
 
Als content marketeer kan je terecht bij ondernemingen die de content verzorgen voor verscheidene klanten, maar je kunt ook de content marketing doen bij een marketingbedrijf of een webdesign agency.
 
Je kunt zelfs als zelfstandige of freelancer aan de slag binnen deze niche.

Niet zeker van de marketing richting die je uit wil?

Ben je op zoek naar een mooie toekomst in de marketing, maar ben je niet zeker of de content marketing opleiding perfect bij je past?
 
Je kunt altijd andere richtingen uit binnen online marketing. Zo kan je er ook voor kiezen om copywriter of SEO specialist te worden.
 
Bekijk de opties binnen digitale marketing of neem eens een kijkje bij de meer grafische beroepen waarbij je je bijvoorbeeld kan bezighouden met visuele content.
 

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.