De 8 beste talen om te leren (en waarom)!

Wil je een taalcursus volgen om een nieuwe taal aan je palmares toe te voegen?
 
Misschien is het interessant om te weten dat er maar liefst 6500 talen bestaan die er vandaag de dag gesproken worden over de hele wereld. Keuze genoeg dus! Van die 6500 talen zijn er spijtig genoeg meer dan 2000 talen die door minder dan 1000 mensen gesproken worden.
 
Ze zijn dus niet allemaal even interessant om je tijd en moeite in te steken!
 
Maar welke talen zijn effectief interessant om te leren? En welke talen helpen je echt vooruit in je persoonlijke ontwikkeling of in je professionele carrière?
Op onze wereld zijn er veel meer mensen die Spaans spreken dan dat er mensen zijn die Engels spreken. Zowel Spaans als Engels zijn niet de meest gesproken talen ter wereld, maar Spaans staat wel op nummer 2.
 
Spaans is dus een goede taal om te leren wanneer je er zo ver mogelijk mee wil komen. Met de Spaanse taal kom je half de wereld door, want in landen als Mexico of Colombia wordt bijvoorbeeld ook Spaans gesproken!
 
Het is bovendien ook een erg leuke een aangename taal om te leren. De moeilijkheidsgraad van Spaans is haalbaar en je kunt verwachten dat je na enkele weken les al een behoorlijk mondje Spaans kunt.
 
 

2. Engels

Engels staat ook niet op nummer 1 wanneer het over het aantal sprekers ter wereld gaat. Maar toch is Engels een interessante taal om te leren. Je komt met de Engels taal namelijk erg ver.
 
Dat betekent dat er wereldwijd enorm veel mensen zijn die Engels spreken als tweede taal en dat zorgt ervoor dat Engels je behoorlijk ver kan brengen.
 

3. Chinees of Mandarijns

Eindelijk zijn we bij de nummer 1 aangekomen! Chinees is de taal die door de meeste mensen ter wereld gesproken wordt. Toch merken we dat weinig Belgen of Nederlanders er iets voor voelen om deze taal te leren.
 
De leercurve voor Chinees is namelijk erg steil. Om Chinees te leren moet je een heel nieuw alfabet leren, een heel nieuwe schrijfwijze en Chinezen gebruiken ook handgebaren om hun uitleg kracht bij te zetten.
 
Heb je zin in een echt uitdaging? Of wil je indruk maken met een bijzondere taal op je CV of tijdens een BBQ met vrienden? Dan is Chinees een ideale keuze!

4. Frans

Frankrijk staat bekend om de heerlijke Franse cuisine en de romantiek. De Franse taal is één van de meest romantische talen ter wereld. Frans klinkt geweldig en is dan ook ideaal om er je liefde mee te verklaren aan je nieuwe lief!
 
Ook op je CV staat Frans goed, mede doordat het een landstaal van België is. Veel werkgevers verwachten van hun werknemers dat ze Frans spreken en schrijven voordat ze worden aangenomen.
 

5. Duits

Duits is de meeste gesproken taal binnen Europa. Dat heeft waarschijnlijk iets te maken met het feit dat Duitsland zo ontzettend groot is.
 
België heeft ook een landsdeel waar Duits de voertaal is. Het is dus een officiële taal in België. Reden te meer om je eens te verdiepen in deze taal.
 
Duits is niet meteen de makkelijkste taal om te leren, want er zijn maar liefst 250 dialecten die verspreid over het land gesproken worden. Bovendien bevat de taal ook enkele moeilijke grammatica regels.
 
Er wordt ook gezegd dat Duitsers het des te meer appreciëren wanneer je een goede poging doet om Duits te spreken. Ben je dus van plan om op vakantie te gaan naar Duitsland? Dan kan het erg interessant zijn om een goede basis Duits op te bouwen.
 

6. Hindi

Ik ga er van uit dat Hindi niet direct een taal is die je in dit lijstje verwacht had!
 
De taal Hindi staat op nummer 4 wanneer het gaat over de meest gesproken talen ter wereld. Vooral in India spreken mensen Hindi en India telt behoorlijk wat inwoners, vandaar de hoge positie in de lijst der wereldtalen.
 
India is een interessante bestemming om naartoe te reizen, want het is de bakermat van 4 verschillende geloofsovertuigingen. Ook yoga ontstond in India.

7. Arabisch

Arabisch is de officiële of semi-officiële taal in meer dan 25 landen. Het is dan ook de belangrijkste taal binnen de Moslim cultuur.

Op wereldvlak is Arabisch de vijfde meest gesproken taal. Je kunt dus naar behoorlijk veel landen reizen en er met de lokale bevolking communiceren wanneer je Arabisch kunt spreken.

8. Italiaans

Italiaans is een erg populaire taal om te leren. Dat heeft voor een groot stuk te maken met het feit dat Italië een prachtig en idyllisch land is om naartoe te reizen binnen Europa. In Italië vindt je het grootste aantal historische sites en Unesco sites ter wereld.
 
De taal is niet extreem moeilijk om te leren en je zal merken dat Italianen het erg kunnen appreciëren wanneer je laat zien dat je moeite doet om de taal te beheersen.

Welke taal ga jij leren?

Nu weet je welke 8 talen de beste talen zijn om nu te leren.
 
Dit zijn meestal talen die door een groot percentage van de wereldbevolking gesproken worden. Sommige talen staan ook gewoonweg mooi op je CV.
 
Wanneer je van plan bent om te gaan reizen, komen deze talen je goed van pas!
 
Sommige van deze talen zijn makkelijk te leren, terwijl andere net iets moeilijker zijn.
Wil je snel een makkelijk een nieuwe taal leren? Bekijk dan zeker deze hacks!

Wil je deze opleiding volgen om je eigen zaak te starten?

Wil je deze opleiding volgen om in het ondernemerschap te stappen? Heb je plannen om zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep te worden?
 
Dan bekijk je best ook even het cursusaanbod met opleidingen die je wegwijs maken in het Vlaamse ondernemer landschap.